2. Enerji Sektör Buluşması Odakule’de Gerçekleşti

  • Etkinlikler
ICCI-2014-02

ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı öncesinde gerçekleştirilen 2. Enerji Sektör Buluşması İstanbul Sanayi Odası (İSO) Odakule Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay konuk konuşmacı olarak katılarak sanayi sektöründe enerji ile ilgili yaşanan sorunları anlattı.

Beyoğlu Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı öncesinde gerçekleştirilen 2. Enerji Sektör Buluşması’nda Konferans Programı açıklandı ve sanayi sektörünün önemli isimleri sanayi ve enerji sektörlerinin sorunlarını değerlendirdi.

Toplantının konuk konuşmacısı olan İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, dünyadaki enerji trendlerinin iyi kavranmasının gerektiğini belirterek bu konuda doğru yatırım kararları alınmasının elzem olduğunu söyledi.

2. Enerji Sektör Buluşması Odakule’de Gerçekleşti“Sanayi Sektöründe Yaşanan Enerji ile İlgili Sorunlar” başlıklı konuşmasında enerji yoğun sektörlerde rekabetçi teşviklerin olmasını isteyen İSO Meclis Başkanı Bodur Okyay, sanayi için arz güvenliğinin de önemli olduğunu ve burada oluşacak sorunun üretimi zorlaştıracağını hatırlattı.

İstanbul Sanayi Odası’nın enerji ile ilgili yaptığı çalışmalara da değinen Bodur Okyay, bu kapsamda yenilenebilir enerji ve nükleer enerji konusunda yapılan toplantıları, hükümete sanayinin enerji sorunları hakkında sundukları görüşleri ve ürettikleri çözüm önerilerini sıraladı.

İKV Başkanı Ö. Cihad VardanToplantının ikinci konuk konuşmacısı İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı (İKV) ve aynı zamanda İSO Meclis Üyesi Ömer Cihad Vardan, “Enerji Sektöründe Yaşanan Ekonomik Sorunlar” başlıklı konuşmasında AB’nin enerji güvenliği açısından Türkiye’nin önemli olduğunu söyledi.

AB ile enerji müzakerelerinde ele alınacak iki konu üzerinde duran Vardan, enerjide liberalleşme ve nükleer enerji konusunun altını çizerek “İKV olarak enerji başlığını müzakereye açmaya davet ediyoruz” dedi.

Toplantıyı İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ata Ceylan da izledi.