"Ambalaj Medeniyettir"

  • Etkinlikler
ambalaj-fuari-02

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan 12.9. 2013 tarihinde Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nın açılış töreninde konuştu.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Erdal Bahçıvan, bu yıl 19’uncusu düzenlenen fuarın son yıllarda salon ve ziyaretçi sayısını arttırdığını. Bundan da memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Ambalajın önemli olduğunun altını çizen İSO Yönetim Kurulu Başkanı, "Kullanım kolaylığının yanı sıra hijyen ve albeni yönüyle ambalaj, tüketicilerin tercihlerini önemli ölçüde etkileyerek gündelik hayatımızın her alanına nüfuz etmiş durumda. Ambalajın fonksiyonları; toplumların gelişmesiyle, ihtiyaçların doğmasıyla ve teknolojilerin ilerlemesiyle birlikte değişimler göstermektedir. Bu değişimler bir yana, gelişmişliğin simgesi, çağdaş yaşamın bir parçası olan ambalaj, özellikle sağlık ve temizlik açısından bir medeniyettir" diye konuştu.

Ambalaj sektörünün dünyada ve Türkiye’de hızla büyüdüğünü ifade eden Erdal Bahçıvan, küresel ekonomik krize rağmen Türk ambalaj sanayiinin yakın bir tarihte 12 milyar dolarlık ciro, 3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiş olmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi.

"Ambalaj, ürettiğimiz ürünün koruyucusu, hijyen sağlayıcısı olduğu gibi üzerinde taşıdığı bilgilerle ürünümüzü tüketiciye tanıtmakta, yarattığı albeniyle tüketicinin tercihinde önemli bir rol oynamaktadır" diyen Erdal Bahçıvan son dönemde ambalajda çevre dostu özelliğin öne çıktığını hatırlattı.

Her sektörde olduğu gibi ambalaj sektöründe de sorunlar olduğunu ifade eden İSO Yönetim Kurulu Başkanı, "Hammadde ve malzemelerde kalite ve standart sorunları yaşanmakta, üretim maliyetleri yükselmekte, bunlara ilaveten sektörde yetişmiş eleman bulma sıkıntısı bulunmaktadır. Bu bağlamda sorunun çözümü için devletle el ele verilerek meslek okulları projesinin yaygınlaştırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır" dedi. Erdal Bahçıvan, İstanbul Sanayi Odası’nın yeni yönetimi olarak bu sorunların çözümünde ambalaj sanayicilerine her türlü desteği verme taahhüdünde bulundu.