Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) ile Eğitim ve İş İmkanları Görüşüldü

  • Etkinlikler
atkom2014-02

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki eğitim ve iş imkanlarını değerlendirmek ve bir dizi anlaşma yapmak üzere 17-19 Kasım tarihleri arasında Türkiye'de ziyaretlerde bulunan Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) ve Rowan Üniversitesi Heyeti, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ile bir araya geldi.

Ziyaret sırasında üniversite sanayi iş birliği fırsatları, ABD ve Türkiye arasındaki iş imkanları görüşüldü. Heyette; ATCOM Başkanı Prof Dr İhsan Işık, Başkan Yardımcıları İbrahim Yıldız, Türkiye Koordinatörü Numan Gürel, Türkiye Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Dr. Muhammet Garip, Rowan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof James Newell, Dekanlar Prof. Anthont Lowman ve Prof. Daniel McFarland yer aldı. Görüşmeye İSO Genel Sekreteri Melek Us da katıldı.

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM), Türk Amerikan iş adamlarının iş, bilgi, kültürel ve sosyal durumlarını iyileştirmek, iki ülke arasında ticaret köprüsü olmak, beraberliklerden kaynaklanan tasarruflar elde etmek amacıyla 11 Mart 2008 tarihinde New Jersey'de kuruldu. ATCOM, New Jersey, New York, Connecticut, Delaware, Pennsylvania, Virginia ve Maryland başta olmak üzere Kuzey Amerika bölgesinde 200'ün üzerinde Türk ve Amerikan işletmesine hitap ediyor. Üyeleri arasında, THY, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, İstikbal Mobilya, Bahçeşehir Üniversitesi, Türklere ait şirketler ve Türkiye ile iş yapmak isteyen Amerikalı firmalar bulunuyor.