Bakan Kacır ile Vali Gül, Türkiye Yüzyılı Çocukları ile Kahvaltıda Buluştu

  • Etkinlikler
valilik-kahvalti-02

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile İstanbul Valisi Davut Gül, LGS sınavında 500 tam puan alan Türkiye Yüzyılı Çocukları ile bir araya geldi.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. İstanbul Valiliği ve İstanbul Çocukları Vakfı’nın düzenlediği Türkiye Yüzyılı Çocukları ile Kahvaltı Programında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile İstanbul Valisi Davut Gül, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 500 tam puan alan Türkiye Yüzyılı Çocukları ile bir araya geldi. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da katıldığı etkinlikte İstanbul Milletvekili Nilhan Kösen Ayan, Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Kaymakamlar, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Türkoğlu, iş insanları ile 2023 yılında LGS’den 500 tam puan alan öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül ev sahipliğinde gerçekleşen ve LGS’de 500 tam puan alan öğrencilere destek anlamındaki etkinlikte konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır şunları söyledi:

“Sayın Valimiz, İstanbul Çocukları Vakfı’nın çalışmalarından bahsettiğinde çok heyecanlanmıştım ve ilk fırsatta bir araya gelme sözü vermiştim. Bugün, sizlerle bir aradayız. Burada, gelecek adına bizleri umutlandıran bir özgüven gördüm. Ümit ediyorum ki, başarılarınız bundan sonra da sizlerle olacak. İddia ve özgüven, akıl ve alın teriniz, sizi hedeflerinize ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştırarak geleceğe taşıyacak. Bizler, gençliğe çok kıymet veriyoruz. Genç ve çalışkan nüfusumuz, bizim en büyük değerimiz. Gençlerimizin ortaya koyduğu fikir ve hizmetler dünyamızı değiştiriyor. Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle TEKNOFEST kuşağını görüyoruz. Sizler, bu topraklarda dünyanın en önemli işlerini ortaya koyacaksınız. Dünyanın farklı ülkelerinde eğitim ve iş hayatınız olsa da her birinizin kalbinde Türkiye olacak. En büyük gücümüz, Türk gençliği olacak. Bugün elde ettiğiniz başarı, çok önemli bir başlangıç. Bizler, her daim yanınızdayız. Türkiye’de sizin liderliğinize ihtiyacımız var. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

İstanbul Valisi Davut Gül de etkinlikte şunları söyledi:

“İstanbul Çocukları Vakfı, başında İstanbul Valisinin olduğu, yaklaşık 25 yıllık geçmişi olan bir vakfımız. Vakıf, her dönem güzel işler yaparak farklı öncelikleri oldu. Bu dönemde, vakfımızın 3 önceliği var. Bunlardan ilki dezavantajlı çocuklarımız, ikincisi başarılı çocuklarımız ve son olarak üstün yetenekli çocuklarımız. 3 grubumuzu vakıf olarak takip ediyoruz, hayatları boyunca yanlarında olacağız. Sizler, dünyanın farklı üniversitelerinde eğitim göreceksiniz ve farklı yerlerde çalışacaksınız. Bizler, yurtdışından dönseler de dönmeseler de çocuklarımızın bir ayaklarının hep burada olmasını, bu ülkeye ait olduklarını, millet olarak en önemli sermayelerimiz olduklarını bilmelerini istiyoruz. Hayatta hiçbir şey tesadüf değil, zekâ da tesadüf değil. Çocuklarımız, devletimizi ve bizleri eğitim-öğretim hayatları boyunca hep yanında görecekler. Onları, bir kardeşimiz ve evladımız olarak kabul ediyoruz. Akademik başarılarının yanında kendileri ile her ay bir araya geleceğiz. Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bir sonraki buluşmamızı sizlerle birlikte BAYKAR’ı gezerek yapacağız. Hepinize teşekkür ediyorum, Sayın Bakanımıza ve haziruna teşekkürlerimi sunuyorum.”