Boğaziçi Uluslararası Isıl İşem Sempozyumu Açılış Töreni Odakule’de Gerçekleştirildi

  • Etkinlikler
isi-islem-zempozyumu-01

Boğaziçi Uluslararası Isıl İşlem Sempozyumu açılış töreni Metal Isıl İşlem Sanayicileri Derneği (MİSAD) ve TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühensileri Odası Eğitim Merkezi (METEM) iş birliği ile, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da katıldığı açılış törenine, MİSAD Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Meclis Üyesi Koray Yavuz, METEM Yönetim Kurulu Başkanı Ata Özdemirler, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Keleş’in yanın sıra çok sayıda ısıl işlem sanayi paydaşı yerli ve yabancı konuklar katılım gösterdi.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Sempozyumun açılış töreninde konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ısıl işlem sanayisinin dünya ölçeğinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Erdal Bahçıvan, “Dünya ölçeğinde son 5 yılda ortalama yüzde 2,5 büyüme kaydeden ısıl işlem sanayiinin, bu yıl yüzde 2 ve önümüzdeki 3 yılda ortalama yüzde 3 oranında yıllık büyüme kaydetmesi öngörülüyor. 2025 yılı itibarıyla sektörün küresel iş hacminin 100 milyar dolara yaklaşması bekleniyor” dedi.

Erdal Bahçıvan, Türk ısıl işlem sanayisinin son yıllarda büyük bir gelişme içerisinde olduğunu belirtti. Sektörde yer alan firma sayısının artış gösterdiğini aktaran Bahçıvan, bununla birlikte teknolojik atılımın ve sektörde çalışan oranındaki artışın ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

MiSAD Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Meclis Üyesi Koray Yavuz
MiSAD Yönetim Kurulu Başkanı ve
İSO Meclis Üyesi Koray Yavuz

Sempozyumun açılış töreninde konuşan MiSAD Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Meclis Üyesi Koray Yavuz, Covid-19 pandemisi yüzünden ertelenen sempozyumun, nihayet gerçekleştirilecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Yavuz, ısıl işlem sanayi proseslerinin Türk sanayisi açısından çok önemli bir konumda olduğuna vurgu yaparak, uluslararası organizasyonlarla sektörün bilgi ve donanım birikimini artırmak istediklerini belirtti.

METEM Yönetim Kurulu Başkanı Ata Özdemirler
METEM Yönetim Kurulu
Başkanı Ata Özdemirler

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen METEM Yönetim Kurulu Başkanı Ata Özdemirler, Isıl İşlem Sempozyumu ve benzeri organizasyonların, bilgi ve teknolojiye hakim, nitelikli eğitim almış, çevreye duyarlı, memleket sevdalısı ve dünya vatandaşı mühendislerin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Keleş
SAHA İstanbul Yönetim Kurulu
Üyesi İlhami Keleş

Açılış töreninin konuşmacılarından olan SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Keleş, Isıl işlem sanayisinin savunma ve sivil havacılık sektörünün üretim prosesi bakımından çok önemli bir parametre olduğunu söyledi. Keleş, Türk savunma sanayisinin potansiyeli arttıkça, ısıl işlem sanayisinin de potansiyelinin artacağını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından törene katılan protokol heyeti, etkinliklerin süreceği fuarın açılış kurdelesini birlikte kesti. Etkinlik boyunca konularında uzman birçok akademist ve iş insanı ısıl işlemler ile ilgili seminerler verecek, panellerde konuşacak.