Bürokratlarla Çevre ve Şehircilik Konuşuldu

  • Etkinlikler
cevre-ihtisas-kurul-03.2014-02

Başkanlığını İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ata Ceylan’ın yaptığı Çevre İhtisas Kurulu, 13 Mart 2014 tarihinde Odakule’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Mustafa Öztürk ile Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ve İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Yaşar Güvenç katıldı. Toplantıda ayrıca Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel, Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapınar da yer aldı. İSO üyelerinin çevre mevzuatından kaynaklanan sorunlarının gündeme getirildiği toplantıda Öztürk, sanayicilerin çevre sektörüne yatırım yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Bürokratlarla Çevre ve Şehircilik KonuşulduÇevre Düzeni Planlarının ülke ölçeğinde %95 oranında tamamlandığını, enerji ve suyun verimli kullanılmasına yönelik teşvik sistemleri konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Prof.Dr. Mustafa Öztürk, kentsel dönüşüm kapsamında yeşil bina sayısının artması gerektiğini ifade etti.

Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, atık yönetimi piramidinin üstünde yer alan atıkların kaynağında azaltılması ve geri kazanımının ülkemiz ekonomisi için de olmazsa olmaz olduğunu vurgulayarak, sanayinin çevre mevzuatı uygulamalarına yönelik İSO ile birlikte geniş katılımlı sektörel bir çalıştay yapılmasını önerdi. İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurul Başkanı Ceylan, Odanın sanayinin rekabet gücünü artırmaya yönelik yeni dönem çalışmalarına değindi ve çevre konusunda Bakanlık ile işbirliğimizin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.