Çorap Sanayicileri Derneği Yöneticileri İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti

  • Etkinlikler
corapcilar-kasim2014-02

Çorap Sanayicileri Derneği (ÇSD), Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İyikülah başkanlığında bir heyetle İstanbul Sanayi Odası yönetimini ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı tarafından kabul edilen çorap sanayicileri, sektörlerinin sorunlarını aktardı. Ziyaret sırasında İstanbul Sanayi Odası ile sektörün bu sorunlarının çözümü noktasında yapılabilecek iş birliği imkanları konuşuldu.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, dış ticarete en çok katkı sağlayan sektörlerden biri olarak gördükleri çorap sanayinin dünyada daha güçlü bir konuma kavuşabilecek bir birikime sahip olduğunu vurguladı. Bu noktada sektöre her türlü destek ve iş birliğine açık olduklarını dile getirdi.

ÇSD Başkanı Bülent İyikülah, sektörün özellikle KKDF sorununa dikkat çekerek, tüm sanayinin olduğu gibi çorap sanayicilerinin de yatırım yaparken karşılaştıkları bu en önemli sorunun bir an önce çözülmesi ve KKDF’nin kaldırılmasıyla ilgili İSO yönetiminin desteğini istediklerini dile getirdi.

Çorap Sanayicileri Derneği Yöneticileri İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret EttiKKDF’den ne Maliye yönetiminin ne bankaların ve ne de sanayicilerin memnun olmadığı halde bu uygulamanın bir türlü kaldırılmadığına dikkat çeken İSO Başkanı da sorunu her platformda dile getirmeye devam edeceklerini ve gelecek yıl bu sorunun çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Çorap sanayicileri, İSO’nun sektörel iş birlikleri zeminine katkı sunmak istediklerini dile getirirken, Erdal Bahçıvan bu konuda çorap sanayicilerinin de katılacağı geniş katılımlı bir zümre toplantısı yapılmasını sağlayacağını belirtti.

Sektörün eğitimden finansmana, çalışma koşullarından kalifiye elemana kadar birçok sorununun dile getirildiği ziyarete Çorap Sanayicileri Derneği yönetiminden Ahmet Bilal Kıymaz (Başkan Yardımcısı), Yönetim Kurulu Üyeleri Niyazi Şahin, Mustafa Erdal, Ender Doğan, İlker Şahin, Mustafa Güler ve Osman Cengiz (Genel Sekreter), Gökçe İyikülah ile M. Kamil Yusuf katıldı.