Gençlik Zirvesi’nin Sloganı “İnovatif Düşün Geleceği Yönet”

  • Etkinlikler
genclik-zirvesi-02

İstanbul Sanayi Odası'nın stratejik ortak olarak hazırlık sürecine destek verdiği Genç Türkiye Zirvesi "İnovatif Düşün, Geleceği Yönet" ana teması ile 23 - 24 - 25 Mayıs 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi.

İlk kez 2013 yılında “Hedef 2023 Lider Ülke Genç Türkiye” vizyonu ile başlayan zirve bu yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Sanayi odası Başkanı Erdal Bahçıvan’ın katılımı ile Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in himayesinde, Cumhuriyet tarihinin en dinamik gençlik projelerinden biri olarak kabul edilen Genç Türkiye Zirvesi, Türkiye’nin 81 ilindeki üniversiteler başta olmak üzere 165 ülkeden 3000 üniversite öğrencisini bir araya getirdi.

Zirve Yıldız Teknik Üniversitesi, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye İhracatçılar Birliği ve İstanbul Sanayi Odası’nın stratejik ortaklığı, birikimi ve iş birliği ile gerçekleştirildi.

Gençlik Zirvesi’nin Sloganı “İnovatif Düşün Geleceği Yönet”İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, açılış oturumunda bir konuşma yaptı. Bahçıvan, Türkiye’nin, genç nüfusuyla ve bu nüfusun sağladığı dinamizmle çok büyük fırsatlar sunan bir ülke olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Araştırmalar, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda “fırsat penceresi” olarak nitelendirilen bir demografik süreç yaşayacağını gösteriyor. Öyle ki, önümüzdeki 10 yılda çalışabilir nüfusun, toplam nüfus içindeki payı doruk noktasına ulaşacak. Yaratacağı çalışan nüfus potansiyeli nedeniyle, bu dönem ekonomik büyüme için en uygun koşulları taşıyor ve bu yüzden “fırsat penceresi” dönemi olarak adlandırılıyor.”

Genç nüfusunun yaratıcı ve yenilikçi yapısı ile enerjisi bir ülkenin sahip olabileceği en önemli şans olduğunu söyleyen Erdal Bahçıvan, “Bu şansımızı çok iyi kullanmalıyız. Bir sanayici olarak, bu enerjiyi özellikle ülkemiz bütünsel kalkınması için kullanmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin aydınlık yarınları için tüketimden değil, üretimden itibar kazanmaya çalışan bir gençliğe ihtiyaç duyuyoruz. Ne mutlu bizlere, Türkiye sadece bölgesinde değil küresel ölçekte önemli bir aktör olma potansiyeline sahip. Yapmamız gereken en önemli şey, gençlerimize bu potansiyeli hayata geçirecek vizyonu hep birlikte kazandırmak olmalıdır. “Genç Türkiye Zirvesi”ni, işte bu açıdan çok önemsediğimi bir kere daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Uluslararası Robot Yarışmasında Hareketli Robotlar kategorisi Türkiye Birincisi olan İstanbul Sanayi Odası Vakfı Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri “Genç Türkiye Zirvesi’ne katılarak Robotino isimli robotla Buz Hokeyi gösterisi yaptı.