İç Giyim Tasarım Yarışması Birincisi Ödülünü İSO Başkanı Bahçıvan’dan Aldı

  • Etkinlikler
tigsad-odul-toreni-02

Bu yıl üçüncüsü yapılan Tüm İç Giyim Sanayiciler Derneği (TİGSAD) İç Giyim Tasarım yarışmasında kazanan tasarımcı belli oldu. 2016 yılının en başarılı iç giyim tasarımcısı seçilen Melike Güral ödülünü İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın elinden aldı.

TİGSAD İç Giyim Tasarım yarışması töreni aynı zamanda TİGSAD Başkanı olan İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve TİGSAD Tasarım Yarışması Komite Başkanı Yalçın Bayrak’ın ev sahipliğinde 12 Şubat tarihinde Yeşilköy WOW Otel’de gerçekleşti. Etkinlikte, yarışmaya katılan 10 finalistin koleksiyonları bir defile ile görücüye çıktı. Genç ve özgün tasarımlar basın mensuplarının yanı sıra iş ve moda dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan seçkin davetlilere sunuldu.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

TİGSAD Tasarım Yarışması gecesinde konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Bu organizasyonu gerçekleştiren ve böyle bir ortamı bizlere sunan TİGSAD’ın birlikte iş yaratma kültürünü yürekten kutluyorum. Bugün burada gördüğümüz bu ortam aslında Türkiye’nin gelecek hikayesinin yazıldığı ortamlardan biri. Üniversite-sanayi işbirliği önümüzdeki dönemde ekonominin olmazsa olmazı. Değerli öğretim üyelerimizle birlikte çalışırsak onun ürününü hep birlikte görebiliriz. Bilim sanayi için değil, bilim ekonomi içindir diyen öğretim üyeleri var burada. Üretmekten keyif alan, değer bulan bir nesil oluşturduğumuz takdirde, bu nesil Türkiye’nin önünü açacak. Hele bir de katma değerli üretmekle birlikte bu ilerleme daha da hızlanacak. Bu yarışmanın inşallah ileriki yıllarda katma değerli ürünlere dönmesi umudunu taşıyoruz” dedi.

TİGSAD Başkanı İrfan Özhamaratlı
TİGSAD Başkanı İrfan Özhamaratlı

Törende TİGSAD Başkanı İrfan Özhamaratlı da yaptığı konuşmada “Bu yarışmanın kaybedeni yok ama kazananı çok. Bu yarışmada herkes kazanıyor” dedi. Özhamaratlı konuşmasına şöyle devam etti: “Bu sene sektör pırıl pırıl tasarımcılar kazandı. İnanıyorum ki basamakları teker teker çıkacaklar. Biz bu olaya kalptan inandık. Bu yarışma sanayi-üniversite işbirliği de aynı zamanda. Bir taraftan da akademisyenler açısından baktığımızda öğrencilerin performansına baktıklarında eğitime yön veriyorlar. Bu bakımdan bir şeye başlamak önemli. Ama inanıyorum ki devam etmek yani moda deyimle sürdürülebilirlik daha önemli. Şu anda bu sözümüzü de yerine getirmenin mutluğunu yaşıyorum. Sektör olarak pazarda çeşitlenmemiz gerektiğini düşündük. Ayrıca üründe çeşitliliğin olmazsa olmazı da tasarım. Rekabette bir adım daha öne çıkmak isteyen firmalar tasarıma önem veriyorlar. Biz de bunun farkında olarak tasarım yarışmasını başlattık.”

Yarışmacıların hazırladığı ürünlerin mankenler tarafından sunumunun yapılmasının ardından Türkiye’nin önde gelen modacıları, akademisyenler ve iç giyim dünyasından temsilcilerden oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucu birinciliği kazanan Melike Güral ödülünü İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve TİGSAD Başkanı İrfan Özhanmaratlı’nın elinden aldı. Yarışmanın ikincisi Merve Kahveci ise ödülünü İHKİB Başkan Vekili Kemalettin Güneş ile İrfan Özhamaratlı’dan, üçüncülüğü alan Cihan Gözel de ödülünü İrfan Özhamaratlı’dan aldı. Jüri özel ödülünü de Büşra Turan’ın tasarımı kazandı.

İç Giyim Tasarım yarışması törenine ayrıca İSO Meclis Üyesi Fikret Tanrıverdi de katıldı.