İç Giyim Tasarım Yarışmasında Kazanan Tasarımcılar Belli Oldu

  • Etkinlikler
defile-tigsad-02

Bu sene ikincisi yapılan TİGSAD İç Giyim Tasarım yarışmasında kazanan tasarımcı belli oldu. Yarışmanın birincisi, ödülünü İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın elinden aldı.

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) bu sene ikincisini düzenlediği tasarım yarışmasında kazanan tasarım ve tasarımcıyı, TÜYAP-İFEXPO 2015 Çorap ve İç Giyim Fuarı bünyesinde yaptığı, başta İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı olmak üzere moda ve iş dünyasından seçkin davetlilerin katıldığı ve 10 finalistin tasarımlarının yarıştığı defile ile açıkladı.

İpek Kamer, Gülay Kuriş, Erol Albayrak ve şarkıcı Altay'ın da aralarında bulunduğu iş insanı ve akademisyenlerden oluşan jüri, finale kalan 10 tasarım ve tasarımcı arasından seçimini yaptı.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölümü’nden birincilikle mezun olan 1986 doğumlu Özge Nalbantoğlu, ilkbaharı anımsatan “Auvergne’li Kızlar” adını verdiği tasarımı ile birinci oldu. 10 Bin TL’lik ödül, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda TİGSAD Başkanı olan İrfan Özhamaratlı tarafından takdim edildi.

Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencisi, 1990 doğumlu Furkan Erdoğan, “Kelebeğin Dansı” adını verdiği tasarımı ile ikinci olarak 5.000 TL'lik ödüle hak kazandı.

İç Giyim Tasarım Yarışmasında Kazanan Tasarımcılar Belli OlduIşık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencisi, 1992 doğumlu Necla Candan Tulga, “Uçmak” adını verdiği tasarımı ile üçüncü oldu ve 2.500 TL'lik ödül aldı.

Kazanan tasarımcılara ödüllerini veren ve başarılarını tebrik eden TİGSAD Başkanı İrfan Özhamaratlı, Türk iç giyim sektörünün dünya pazarındaki payını arttırmanın ve global markalarla rekabet edebilmenin yolunun en çok tasarımla ilgili olduğunu vurgulayarak, bu yüzden genç tasarımcıları Türk iç giyim sektörü ile buluşturmak ve sektör oyuncularına özel tasarımlarla markalaşmayı özendirmek için uzun aradan sonra ikincisini düzenledikleri bu yarışmanın gelenekselleşeceğini sözlerine ekledi.

Gecede davetliler arasında bulunan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, yaptığı konuşmada markalaşmayı vurgulayarak "Türkiye 2023 vizyonuna tasarım ve tasarımcılarla hazırlanıyor o yüzden bu tasarım yarışmalarını çok önemsiyoruz" dedi.