İFEXPO 2014, Üç Günde 7 Bin Tekstilci Ağırlayacak

  • Etkinlikler
ifexpo-2014-01

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 6-8 Şubat 2014 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “İFEXPO 2014 11. Uluslararası İstanbul Çorap ve İç Giyim Fuarı’nın açılış kurdelesini keserek bir konuşma yaptı.

İFEXPO 2014 11. Uluslararası İstanbul Çorap, İç Giyim Fuarı, Tüyap tarafından, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu şemsiyesi altında; Çorap Sanayicileri Derneği, Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği’nin desteğiyle 6-8 Şubat 2014 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Türk tekstil sektörünün dünyada ön plana çıktığı önemli niş üretim alanlarından iç giyim ve çorap ürün gruplarına yönelik düzenlenen Fuar, yurt çapından ve çeşitli hedef yurt dışı ülkelerden gelen satıcı ve alıcıların buluşma noktası olma özelliğini taşıyor.

Fuara bu yıl, Batı Avrupa ve Balkan ülkeleri (Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Arnavutluk), Rusya, İran, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün, Yunanistan, Ukrayna olmak üzere 50’den fazla ülkeden 7 binin üzerinde tekstilci katıldı.

“İFEXPO 2014 11. Uluslararası İstanbul Çorap ve İç Giyim Fuarı”nın açılış konuşmasını yapan İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, tekstil sektörünün ülkemiz için önemine değinerek, tekstil ve hazır giyim sektörü olmadan Türk sanayisinin düşünülemeyeceğini vurguladı.

Tekstil sektörünün İstanbul Sanayi Odası’nda önemli bir ağırlığa sahip olduğunun altını çizen Erdal Bahçıvan, fuarın, sektör derneklerinin güç birliği ile düzenlenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Fuarın 6 Şubat günü yapılan açılış törenine Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yardımcısı ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Özhamaratlı, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ulvi Orhan olmak üzere sektörden yetkililer katıldı.