İkinci Avrasya Hırdavat Fuarı Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

  • Etkinlikler
hisiad-fuari-01

Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) ve Reed Tüyap iş birliği ile 24-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrasya’nın Hırdavat Fuarı, Hardware Eurasia Fuarı Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde sektörün yoğun katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. HISİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu ev sahipliğinde gerçekleşen fuarın açılış törenine İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Bağlantı Elemanları Sanayici İş İnsanları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İSO Meclis Üyesi Mustafa Tecdelioğlu, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Adil Pelister ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Fuarın açılışında bir konuşma yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Sektör dernekleriyle birlikte fevkalade güçlü bir sektör. Özellikle derneklerin içerisinden çıkan temsilcilerimiz gerek Odalarımızda gerek İhracatçı Birlikleri içerisinde yüksek katılımlarıyla sektöre öncü olmaya devam ediyor. Bu katılım ne kadar yüksek olursa, katılımın vermiş olduğu etki ve sinerji de çok kıymetli oluyor. Bu sadece iç pazarda değil, özellikle global pazarlarda da sektörün gücüne güç katan bir başarıyı beraberinde getiriyor. Önümüzdeki süreçte aramıza yeni katılan ikinci ve üçüncü neslin, büyüklerinden almış olduğu sermayeyi yeni dünya vizyonu ve teknoloji ile birleştirerek bizlere daha güçlü kapılar açacağına inanıyorum” dedi.


TİM Başkanı Mustafa Gültepe

TİM Başkanı Mustafa Gültepe yaptığı açılış konuşmasında, “Pandemi sonrası, son iki yılda ülkemiz ihracatta güzel bir ivme yakaladı. Geçen yıl 254,5 milyar dolarla hayal denilen rakamlara imza atıldı. Bu başarının temelinde üretim var, fuar organizasyonları var, B2B etkinlikler var. Sadece ülkemizde değil, yurtdışında yürütülen çalışmalar var. Türkiye enerjik bir ülke ve Türk insanı çok çalışkan, yeter ki ülke olarak birlikteliğimizi koruyalım. Başarının yolu birliktelik ve istişareden geçiyor” dedi.


HISİAD Yönetim Kurulu
Başkanı Çetin Tecdelioğlu

Açılış töreninde konuşan HISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, “Fuarımızı dünyanın hırdavat sektöründeki buluşma adresi olarak nitelendirebiliriz. Çünkü dünyada yaşanan vize problemlerinden dolayı Türkiye ve İstanbul bir buluşma merkezi haline geldi. Özellikle Avrupa ülkelerinin vize verme noktasında sıkıntılar çıkarması nedeniyle, Avrupa’ya vize alamayan ülkelerdeki üreticiler, sanayiciler ve iş insanları İstanbul’a akın ediyor. Türkiye, Avrupa’nın yaşattığı vize krizini de fırsata çeviriyor” dedi.


BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı
ve İSO Meclis Üyesi
Mustafa Tecdelioğlu

Fuarın açılışında kısa bir konuşma yapan Bağlantı Elemanları Sanayici İş İnsanları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İSO Meclis Üyesi Mustafa Tecdelioğlu, “Bağlantı elemanları sektörü cari açık vermeyen, katma değer üreten önemli bir sektör konumundadır. Avrupa’da 2., dünyada ise 6.sıradayız. Hırdavat sektörü ve bağlantı elemanları sektörü bir araya gelince ortaya güzel bir birliktelik çıkıyor. İnanıyorum ki bugün açılışını yaptığımız fuarımız çok kısa zamanda Avrupa’nın en büyük fuarı olacak çünkü ülke olarak hırdavat, metal ve bağlantı elemanları üretiminde çok güçlüyüz.” dedi.


İstanbul Kimyevi Maddeler ve
Mamuller İhracatçıları Birliği
Başkanı Adil Pelister

Fuarda konuşan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Adil Pelister, “Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz, inşallah 50 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayacağız. Hırdavat, mobilya ve inşaat sektörüyle beraber ortak çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu fuarın tüm sektörlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, 11,8 milyar dolarlık büyüklüğe sahip hırdavat sektörünün ev sahipliği yaptığı, Hardware Eurasia açılış programı etkinliği açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam etti. Protokolün, Hardware Eurasia ile birlikte eş zamanlı olarak ; Tube & Steel İstanbul, Wire Tech İstanbul, ve Fastener Expo Eurasia Fuarları’nın da düzenlendiği fuar alanını gezmesinin ardından etkinlik sona erdi.