İnönü MTA Lisesine Okul-Sanayi İşbirliği ile 600 bin TL’lik Makine ve Ekipman Bağışı Yapıldı

  • Etkinlikler
okul-sanayi-isbirligi-02

İstanbul Sanayi Odasının, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR ile birlikte yürüttüğü “Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli” kapsamında Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) üyeleri tarafından Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 600 bin TL’lik plastik işleme makinesi ve ekipman bağışı yapıldı.

PAGDER’in organize ettiği ve İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Deniz Mutlu Güler’in ev sahipliğini yaptığı bağış töreni 11 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşti. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran’ın konuşma yaptığı törene ayrıca İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Nahit Kemalbay ve Nurhan Kaya, İSO Meclis Üyesi Ömer Karadeniz’in yanı sıra firma temsilcileri ve öğrenciler geniş katılım gösterdi.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay da bağış yapan firmalara plaket takdim etti
İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay da
bağış yapan firmalara plaket takdim etti

Ülkemizin nitelikli insan gücüne ihtiyacı olduğunu söyleyen Adnan Dalgakıran gençlere seslenerek şöyle konuştu: “Okul hayatından sonra iş dünyası ile ilgili sizleri hazırlayacak çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. Merak eden, araştıran, çalışkan, yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışan insanlara ihtiyacımız var. Türkiye belirli bir yere geldi, daha ötesine geçmek için hepimiz daha fazla bilgi sahibi, daha fazla araştırmacı olmamız gerekiyor. Biz sanayiciler olarak sizlerin çok daha iyi yetişmesi için okullara destekler veriyoruz. Dolayısıyla bu fırsatları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bulunduğunuz duruma rıza göstermeyin, araştırın merak edin, sorun, tartışın, itiraz edin, karşı çıkın ve öğrenin. Böyle yaparsak şu anki toplumumuzun bulunduğu vasat durumdan daha iyi yerlere geçeceğiz. Biz sizlere güvenmek zorundayız, sizler bizlere güvenmek zorundasınız. Daha iyi nasıl oluruzun, daha iyi nasıl gelişirizin peşinde olmalıyız. Bunu hep beraber yapmalıyız.”

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba
Bayrampaşa Kaymakamı
Osman Aslan Canbaba

Törene katılan Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba konuşmasında okul-sanayi işbirliğinin bir ülkenin gelişmesinin olmazsa olmazı olduğunu kaydetti. Canbaba konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Bayrampaşa’da okul-sanayi işbirliğinin güzel bir örneğini yaşıyoruz. Biz gelişmeleri takip edemezsek eğitim olarak kendimizi yenileyemesek hem istihdam alanında hem de sanayi tarafında kaybetmiş oluruz. Bu güzel işler sayesinde hem sanayimiz hem de öğrencilerimiz kazanacak. Maalesef sanayi sektöründe mesleki ve teknik lise mezunlarının istihdam oranı yeterli değil. Bunu düzeltmek için müfredatımızı sürekli yeniliyoruz. Batı’da hayat boyu öğrenme söz konusu -ki bizim kültürümüzde de zaten beşikten mezara kadar öğrenme olgusu var. Bizim bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor. Özellikle sanayicilerimizin gösterdiği ilgiye bugün çok teşekkür ediyorum.”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı
Serkan Gür

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür de Okul-Sanayi İşbirliği Projesinin İstanbul için son derece önemli olduğunu kaydetti. Bu proje sayesinde sektörün ihtiyaç duyduğu insan gücünün karşılanacağına inandığını söyledi. Serkan Gür, Okul-Sanayi İşbirliği’nde İstanbul’un pilot il olduğunu ve özellikle son dönemde Milli Eğitim Bakanlığının bu projeyi Türkiye geneline yaymaya başladığını anlattı. Başbakan Binali Yıldırım’ın İstanbul’da gerçekleştirilen bu çalışmaya büyük önem verdiğini aktaran Gür “Sayın Milli Eğitim Bakanım bu yılı mesleki ve teknik eğitim yılı olarak ilan ediyor. Buradaki mutluluk ve buradaki oluşum şu anda mesleki ve teknik eğitimin gittiği yerden bir tanesi. Duyarlı iş adamlarına teşekkür ediyorum. Bu katkınız öğrencilerle birlikte geri dönecektir. Bu katkı mesleki ve teknik eğitimin şaha kalkışının bir örneği olacaktır” dedi.

PAGDER Başkanı Reha Gür
PAGDER Başkanı Reha Gür

Küresel rekabette eğitimin önemine değinen PAGDER Başkanı Reha Gür ise “Eğitim ülkenin en önemli sorunu ve bu sorunu hep beraber çözmek hepimizin görevi” dedi.

Sektörüyle gurur duyduğunu ifade eden Gür şöyle konuştu: “Bugün Endüstri 4.0’dan bahsederken gençlerimiz Nuh Nebi’den kalma makinelerle ders yapıyor. Bugün yapılan bağışla gençlerimiz modern makineler kullanma şansı yakalayacak. Firmalar elini taşın altına koydular. Gençleri plastik sanayine hazırlamak için hep beraber hareket edeceğiz. Bu projeye katkı bulunan herkese teşekkür ediyorum”

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz
İstanbul Kimyevi Maddeler ve
Mamulleri İhracatçıları Birliği
(İKMİB) Başkanı Murat Akyüz

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, İhracatçı Birliği olarak plastik sektöründe yüksek katma değerli çalışmalara, AR-Ge’ye, UR-GE’ye destek verdiklerini ifade etti. 2023 yılındaki hedeflerimiz için çok kısa bir zaman kaldığını ve kimya sektörünün de bu hedeflere varmak için çalıştığını aktaran Akyüz, “Okul- Sanayi İşbirliği konusunda bundan sonra da elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bunlar çok güzel bir örneğin başlangıcı olur ve umarım bu örnekler devam eder” dedi.

İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Deniz Mutlu Güler
İnönü Mesleki ve Teknik
Anadolu Lisesi Müdürü
Deniz Mutlu Güler

İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Deniz Mutlu Güler ise, görev yaptığı lise ile ilgili çeşitli bilgiler vererek bağış yapan firmalara teşekkürlerini bildirdi. Okul olarak AB ve Ulusal Ajanstan geçen bir projeleri olduğunu anlatan Güler, “Plastik, metal ve elektrik bölümüyle birlikte 50 milyonluk bir hibe almaktayız. Öğrencileri bu yıl 15 günlüğüne Avrupa’ya gönderiyoruz. Ayrıca Maker Hareketi’nin bir parçası olarak bir atölye çalışmamız var. Bunu İstanbul Kalkınma Ajansı’na (İSTKA) sunacağız” dedi.

İnönü MTA Lisesine Okul-Sanayi İşbirliği ile 600 bin TL’lik Makine ve Ekipman Bağışı Yapıldı

Konuşmaların ardından firma temsilcileri ile birlikte Okul-Sanayi İşbirliği protokol imza töreni yapıldı. Firma yetkililerine bağışlarından dolayı plaket takdim edildi. Son olarak plastik teknoloji alanı gezilerek bağış yapılan plastik işleme makineleri ve ekipmanlar hakkında bilgi alındı.

Okul-Sanayi İşbirliği protokolü kapsamında İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bağışta bulunan PAGDER üyesi firmalar ise şöyle: Nüve Plastik Hür-Mak Makine, TSP Makine, Güven-El Plastik, Ser Rezistans, Tisan Mühendislik Plastikleri, Medel Makine, Şen-Mak Makine, Der-San Makine, Koçak Speedol Madeni Yağları, Kurultay Makine, Nural pano, Star Kromaj.