İSO, AR-GE ve Tasarım Faaliyetleri İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

  • Etkinlikler
arge-tasarim-bilgilendirme-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkıları ile “AR-GE ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. InterContinental İstanbul Otel’de gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu toplantıda, AR-GE ve tasarım merkezi olma potansiyeline sahip firmaların bu konuda yayınlanan yönetmelikte yer alan desteklerden nasıl yararlanacağı ele alındı.

Çeşitli firmalardan toplam 182 kişinin katıldığı toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar tarafından Türkiye’nin AR-GE ve yenilik ekosisteminin gelişimi, AR-GE ve tasarım merkezlerine sağlanan destekler ve başvuru süreçleri, AR-GE ve tasarım merkezi olmanın mali avantajları konuları anlatıldı.

İSO, AR-GE ve Tasarım Faaliyetleri İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Ardından Arçelik AŞ AR-GE Takım Lideri Evrim Özgül tarafından Arçelik’in AR-GE Merkezi tecrübeleri katılımcılar ile paylaşıldı. Sistem Global Danışmanlık Yeminli Mali Müşaviri Hüseyin Karslıoğlu ise AR-GE ve tasarım desteklerinin mali ve teknik boyutu ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantı sonrasında Bakanlık yetkilileri AR-GE ve tasarım merkezi olabilecek firmalarla bire bir görüşmeler gerçekleştirerek, AR-GE ve tasarım merkezi başvuru yol haritası ile ilgili olarak firmaları özel olarak bilgilendirdi. Bu görüşmelere 14 firma katıldı.