İSO Başkanı Bahçıvan 31. Plast Eurasia Fuarında Sanayici Firmalarla Buluştu

  • Etkinlikler
tuyap-plastik-fuari-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) iş birliği ile Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Plast Eurasia İstanbul fuarında plastik sanayi firmaları ile buluştu. İSO Başkanı Bahçıvan’ın fuar ziyaretine PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi ve İSO sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Mustafa Tacir de eşlik etti.

Dünyanın en büyük üçüncü plastik fuarı olarak bilinen Plast Eurasia İstanbul fuarında son teknoloji makine ve ürünler sergileniyor. 23– 26 Kasım tarihlerinde yapılan fuara 42 ülkeden 1.094 şirketin katıldığı fuarda, plastik sektörüne ait son teknoloji ürünler sergilendi.

Fuar ziyaretinin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan İSO Başkanı Bahçıvan, fuarı Türk sanayinin gelişiminin hangi boyutlarda olduğunu göstermesi açısından son derece etkileyici bulduğunu söyledi ve “Gerek ürün gerek hammadde gerekse makine parkuru noktasında sektörün almış olduğu yolu gösteren, özellikle de uluslararası arenada rekabet edecek boyuttaki bir gelişimi görmek insanı çok onurlandırıyor, mutlu ediyor” dedi. Bahçıvan özetle şöyle dedi:

“Türkiye’nin her türlü zorlu koşullarda bir sanayi toplumu olabilmesinin ne kadar önemli olduğunu her daim söylüyoruz. Bu fuarda da bugün bu sinerjiyi görmek ve bu konuda yıllardan beridir kendini geliştiren plastik sanayimizin artık farklı farklı boyutlarda, farklı farklı detaylarda ve özellikle de katma değer geliştirici noktalardaki yaptığı çalışmalar bizlere gurur veriyor. Burada, artık sanayi kültürümüzün Türkiye’nin tüm bölgelerine, coğrafyasına yayıldığını da görmüş oluyoruz, bu da çok sevindirici. Özellikle sürdürülebilirlik alanında yapılan çalışmalarda ülkemizin, sektörümüzün hiç geride kalmadığını görüyoruz. PAGEV’in önderliğinde devam eden ve katılımı, katılımcıları her geçen sene artan bu fuar, Türkiye’yi önümüzdeki yıllarda hem fuarcılık anlamında hem de plastik sektörümüzün tüm segmentlerinde güçlü ve lider ülke haline getirme adına önemli bir fırsata vesile olacak. Başta PAGEV Başkanı sayın Yavuz Eroğlu olmak üzere ben emeği geçen tüm sanayicilerimizi, katılımcıları kutluyorum.”


İSO Başkanı Bahçıvan fuardaki İSO Sürdürülebilirlik standını da PAGEV Başkanı Eroğlu (en solda) ile birlikte ziyaret etti.

Plast Eurasia İstanbul’da plastik makineleri, kalıp, soğutma sistemleri, makine yan ve ara sanayi, ısı ve kontrol cihazları, geri dönüşüm, hidrolik pnömatik, hammadde ve kimyasallar, kauçuk sektörlerindeki üretici, imalatçı, ham madde tedarikçisi, distribütor, toptancı ve bayileri bir araya getiren fuar, Avrupa’da her yıl düzenlenen en büyük plastik endüstrisi fuarlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Türkiye’de rakibi olmayan, bölgenin en büyük plastik fuarı Plast Eurasia İstanbul Uluslararası Plastik Endüstrisi Fuarı, bu yıl ziyaretçilerine 31. kez kapılarını açtı.


Soldan sağa Mustafa Tacir, Erdal Bahçıvan, Adnan Ünverdi, Yavuz Eroğlu