İSO Başkanı Bahçıvan, ICC panelinde, G20 ve Türkiye’yi anlattı

  • Etkinlikler
ICC-paneli-02

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) Türkiye programı kapsamında düzenlenen “Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Paneli”ne katılarak, küresel dünyanın Türk sanayicisi açısından algısını anlatı özellikle G20 ülkeleri hakkındaki düşüncelerin paylaştı.

TOBB Başkanı ve aynı zamanda ICC Yönetim Kurulu Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen panelin açılış konuşmaları, Hisarcıklıoğlu ile birlikte ICC Başkanı ve McGraw Hill Yönetim Kurulu Başkanı Harold McGraw, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından yapıldı.

“Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye” panelinde İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan dışında Avustralya G20 Sherpası Robert Milliner, ICC Genel Sekreteri Jean Guy Carrier, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı da birer sunum yaptılar.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu panelin açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük iş dünyası örgütü olan, Milletlerarası Ticaret Odası ICC’nin 2014’teki ilk Yönetim Kurulu toplantısını Ankara’da gerçekleştirdiklerine işaret ederek, ICC’nin tarihi ve yapısı ve bugün dünya ticaretindeki gücü hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmalarından birini yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, bugün yaşanmakta olan parasal sıkılaştırma politikalarının bir krizin başlangıcı olmadığını, aksine bir toparlanmanın işareti olarak görülmesi gerektiğini belirdi. Gelişmekte olan piyasalardan çekilen paranın ABD ve AB ekonomilerinde bir toparlanmaya işaret ettiğini söyleyen Zeybekçi, bunun sonuçta Türkiye gibi ihracatını geliştirmekte olan ülkelerin büyümesine katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da ICC’nin bir anlamda iş aleminin hükümetlere taleplerini iletmekte olan üst bir organ olduğunu, bunun da özellikle küresel anlamda bir uyum politikalarının oluşmasına katkı sağladığın söyledi…

Türkiye’nin global dünya içinde ekonomisi parlayan bir yıldız olarak görüldüğünü belirten ICC Başkanı ve McGraw Hill Yönetim Kurulu Başkanı Harold McGraw da “Çevrenizde gerçekten çok ciddi gerilimler yaşanıyor. Fakat siz, bu gerilim atmosferi içinde halkınızı nasıl koruyacağınızı gösteriyorsunuz. Bir tür ders veriyorsunuz dünya toplumlarına. Bu sizin hikayeniz. Dünya bunu izliyor” dedi.