İSO Başkanı Bahçıvan Kastamonu’daki Sel Bölgelerine Geçmiş Olsun Ziyareti Yaptı

  • Etkinlikler
kastamonu-ziyaret-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, önceki hafta büyük sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi ve hasar gören Abana ile çevre beldelere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar ile birlikte İSO Meclis Üyeleri Burcu Kösem, Ender Yılmaz ve Aydın Aslandağ’ın da bulunduğu ziyarette, İSO heyetine Kastamonu’dan itibaren, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ile KATSO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Pehlivan da eşlik etti.

Kastamonu ziyaretinin başlangıcında öncelikle KATSO Başkanı Fındıkoğlu’ndan ayrıntılı bilgi alan İSO heyeti daha sonra felaket bölgesine hareket etti. Bozkurt’ta felaketin ardından 10 gün geçmiş olmasına rağmen inanılmaz görüntülere tanıklık eden İSO heyeti, sahada dolaşırken, felaketin ilk günlerinden itibaren bölgede bulunan ve yardım ve kurtarma çalışmalarını bizzat yöneten Bakanlarla da görüşme imkanı buldu.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, sahada önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi. Bölgeye, moral vermek ve geçmiş olsun dileklerini bölge insanına bizzat aktarmak, İSO olarak yapabilecekleri yardımı yerinden tespit etmek ve hızlı bir şekilde aksiyon almak için geldiklerini söyleyen Erdal Bahçıvan, Bakan Soylu ile bir süre sohbet edip sahada incelemelerine devam etti.

Bozkurt’taki ziyareti sırasında Bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşme fırsatı bulan Bahçıvan, daha sonra bölge esnafı ve iş insanlarıyla birlikte sel alanlarını dolaşarak bilgi aldı.

Yaşanan felaket ile ilgili olarak Cumhuriyet döneminin herhalde en ağır sel felaketlerinden biriyle karşı karşıya bulunduklarını söyleyen İSO Başkanı Bahçıvan, Bozkurt’ta yaşananların vahametini Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık ile de yerinde incelemeler yaparken değerlendirme fırsatı bulduklarını anlattı. Böylece ortaya çıkan tabloyu çok daha iyi görüp değerlendirdiklerini söyleyen İSO Başkanı Bahçıvan, bu konuda İSO olarak üzerlerine düşün sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi. Bahçıvan, Bozkurt’tan sonra selden etkilenen Abana’ya da giderek Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül ile de buluştu ve selin etkileri hakkında bilgi aldı.

Bahçıvan ve İSO heyeti, bölgedeki ziyaretleri sırasında selin vurduğu İlişi ve Evrenye’de de inceleme yaptı, selden etkilenenlerle konuştu.

İSO Başkanı Bahçıvan daha sonra Kastamonu’nun İnebolu ilçesine gelerek Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ile İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri ile buluştu. İSO heyeti İnebolulu iş insanları ile bölgedeki sel felaketinin sonuçları ve bölgede hayatın normale dönmesi noktasında yapılabilecek üzerine fikir alışverişinde bulundu.