İSO, Esenyurt ve Ümraniye’de 2 Anaokulu İnşası için Valilik ile Protokol İmzaladı

  • Etkinlikler
anaokulu-protokolu-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Valiliği’nin “500 Anaokulu hedefi” doğrultusunda Esenyurt ve Ümraniye ilçelerinde iki anaokulu yaptıracak. Bu konuyla ilgili protokol İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile bağışçı İstanbul Sanayi Odası (İSO) arasında imzalandı. Protokol İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı tarafından imzalandı. 

İstanbul Valiliği’nde yapılan protokol törenine İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Sadık Ayhan Saruhan, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Yelken (Sayman), Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Cemal Keleş, Mustafa Tacir ve Yüksel Özyurt da katıldı.

İmzalanan protokol ile Ümraniye ilçesi Dudullu Mahallesinde bulunan eğitim alanı ile Esenyurt ilçesinde bulunan Osman Nuri Bakırcı Ortaokulu bahçesine 8 derslikli anaokulu binası ve eklentileri yapılacak.

Vali Yerlikaya, protokolün imzalanmasının ardından eğitime verdikleri destekten dolayı Bağışçı olan İSO Yönetimine teşekkür ederek; protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Vali Yerlikaya yaptığı değerlendirmede; “Ümraniye ve Esenyurt ilçelerimizde 8 derslikli 2 anaokulumuzun yapımı için İstanbul Sanayi Odası ile protokolümüzü imzaladık. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve kıymetli yönetim kurulu nezdinde şehrimizin hayırsever sanayicilerine teşekkür ederim. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İmza töreninde konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da bu projeyi, çocukların nitelikli okul öncesi eğitime erişimde eşit fırsatlara sahip olmaları noktasında anlamlı bir adım olarak gördüklerini söyledi. Projenin okul öncesi eğitimde bir rol model olmasını ve devamının gelmesini dilediklerini söyleyen Bahçıvan, bu noktada İstanbul Valiliğinin eğitimde eşitliğin ve adaletin sağlanması noktasındaki çabalarına değindi ve bu anlamda en önemli kurum olan valiliğin bu projeyi başlatmasını anlamlı bulduklarını dile getirdi. Bahçıvan bu tür projelerle okul öncesi eğitimde hedeflenen seviyelere daha hızlı ulaşılacağını düşündüklerini belirtti.