İSO ile Tiran Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliği Anlaşması İmzaladı

  • Etkinlikler
tiran-ticaret-02

Odamızı ziyaret eden Arnavutluk’un Tiran Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nikolin Jaka ve beraberindeki işadamları Aleks Millo, Andrea Zaja ile Tiran Odası Türkiye Temsilcisi Dr. Erion Çerekja Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve Genel Sekreter Melek Us tarafından ağırlandı.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin potansiyelinin çok altında olmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren Jaka ve Özhamaratlı, ticaret hacminin artırılması için işadamlarına büyük görev düştüğünü ifade ettiler.

İSO ile Tiran Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliği Anlaşması İmzaladı 012008 yılında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması dahil ticari ilişkilerin gelişmesi için hukuki altyapının hazır olduğunu ve iki ülke başbakanlarının yılda birkaç kez bir araya gelecek kadar siyasi ilişkilerin iyi olduğunu belirten Jaka, bu potansiyeli ticarete çevirmek gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Balkan bölgesindeki büyük ülke rolünden kaçınmaması gerektiğini belirten Jaka, sadece ticaret değil yatırım alanında işbirliği de beklediklerini ve Balkanlarda İtalya, Kosova ve Makedonya gibi çevre ülkelere erişmek için bir üs olarak kullanılabilecek Arnavutluk’ta yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlanacağını vurguladı.

İSO ile Tiran Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliği Anlaşması İmzaladı 02Odamızın Arnavutluk’ta var olan fırsatları üyelerine duyurmaktan memnuniyet duyacağını belirten İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, buraya bir heyet ziyareti düzenlenmesi için üst düzeyde çalışmalara başlanacağı bilgisini verdi.

Toplantıda, iki kurum arasındaki ilişkileri geliştirmek üzere somut bir adım olarak Odalar arası İşbirliği Anlaşması imzalandı. Jaka ve Özhamaratlı bu anlaşmanın sonuçlarının takipçisi olacaklarını vurguladılar.