İSO, Meclis Üyeleri’nin Katılımıyla “Yüksek Teknoloji ve Yeşil Ekonomi Odaklı Dünyada Üretim Hayatı Köklü Değişim Yaşarken İSO Yeni Stratejisini ve Önceliklerini Belirliyor” Çalıştayı Düzenledi

  • Etkinlikler
calistay-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), “Yüksek Teknoloji ve Yeşil Ekonomi Odaklı Dünyada Üretim Hayatı Köklü Değişim Yaşarken İSO Yeni Stratejisini ve Önceliklerini Belirliyor” konu başlığında İSO Meclis Üyeleri’nin katılımıyla, PwC ile birlikte düzenlediği bir çalıştay gerçekleştirdi.

Dünya büyük değişimlerin ve belirsizliklerin içerisinden geçerken, değişim trendlerini öngörmenin, bunlara hazırlıklı olmanın, değişimi yönlendirecek stratejileri erken belirleyip uygulama ve rekabette öne çıkmanın çok önemli hale geldiği süreçte sanayiciye bir anlamda rehber olacak bir çıktı elde etmek için yapılan çalıştaya sanayicilerin ilgisi yoğun oldu. Projenin ilk adımı olarak, sanayinin öncelikli sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü Çalıştay’da İSO Meclis Üyeleri de fikir ve önerileriyle katkıda bulundu.

İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri’nin de katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, “Stratejik Dönüşüm Merkezi”nin tanıtımı da gerçekleştirildi. Merkez, İSO ile PwC Türkiye iş birliğinde, sanayiyi ilgilendiren küresel trendleri yakından takip etmek, üyelerin ihtiyaçlarını düzenli olarak ölçmek, bunları önceliklendirmek ve bu ihtiyaçları karşılayacak strateji ve yol haritasını düzenlemek üzere hayata geçiriliyor.

Çalıştayın açılışında kısa bir konuşma yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan şunları söyledi:


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

“Bugünkü çalıştayımız, PwC Türkiye ile yürüteceğimiz bu projenin ilk adımını oluşturuyor. Gün boyunca sizlerle, sanayimizin güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini hem genel hem de tematik olarak tartışacağız. Bugün değerli fikir ve önerilerinizle projemizin en önemli girdilerinden birini oluşturmayı amaçlıyoruz.

Biraz sonra PwC yetkilileri sizlere hem proje hakkında bilgi verecek hem de günlük programın nasıl ilerleyeceğini anlatacaklar. Verimli bir çalıştay olmasını diliyor ve katkılarınıza şimdiden teşekkür ediyoruz.”

Tüm gün süren programda, “Yeşil & Dijital Dönüşüm”, “Tekonoloji & İnovasyon & Girişimcilik”, “Geleceğin İşleri: Mesleki Eğitim & Beceri Gelişimi” ve “Mekansal Dmnüşüm & Afetlere Dayanıklılık” konu başlıklarıyla tematik oturumlar gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen oturumların ardından düzenlenen Genel Değerlendirme ve Kapanış bölümünde Meclis Üyeleri’nin oturumlardan ortaya çıkan çözüm önerilerini paylaşmasıyla devam etti.


İSO Meclis Başkanı
Ender Yılmaz

İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz da çalıştayda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sürdürülebilirliğin ön planda tutan ve ağırlıklı olarak Üyelerimizin ihtiyaçlarına uygun, yenilikçi hizmetler sunmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün burada paylaşılan fikirler, İSO’nun strateji ve önceliklerini belirmede önemli ipuçları verdi.

Halihazırda bir yol haritamız mevcuttu ancak buradan çıkan ipuçları sayesinde İSO, sürdürülebilirlik, inovasyon ve kaliteye dayanan hizmetlerini en iyi şekilde sunmaya devam edecek. Tüm gün burada bizimle birlikte olan ve değerli katkılarda bulunan herkese, İSO personeline ve İSO Yönetim Kurulu’na teşekkürlerimi iletiyorum.”