İSO, Saraciye, Deri ve Ayakkabı Sektörlerini Ortak Platformda Buluşturacak

  • Etkinlikler
saraciye-deri-sektoru-02

Hakkı Matraş başkanlığındaki Saraciye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Heyeti, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile bir araya geldi.

Deri sektörünün sorunlarının konuşulduğu görüşmede bu sorunların çözümü noktasında yapılabilecek iş birliği imkanları konuşuldu.

Saraciye sektörü temsilcileri, özellikle İSO’dan sektörlerindeki bölünmüşlüğün ortadan kaldırılması için kendilerine destek olunmasını ve sektörün tüm paydaşlarının bir araya geleceği ortak bir platform kurulmasına öncülük etmesini istediler.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan bu konuda gerekli girişimleri yapacakların dile getirerek öncelikle konunun meslek komiteleri bazında ele alınmasını sağlayacaklarını ve bu platformun kurulması için ellerinden gelini yapacakların dile getirdi. Sektördeki bölünmüşlüğün tüm camiaya zarar verdiğini belirten sektör temsilcileri ile İSO, platform sayesinde bu bölünmüşlüğün ortadan kaldırılabileceği noktasında görüş birliğine vardı.

İSO, Saraciye, Deri ve Ayakkabı Sektörlerini Ortak Platformda BuluşturacakİSO’nun bu bölünmüşlüğün ortadan kaldırılması için ve sektör paydaşlarının toplanabilmesi için ev sahipliği yapması gündeme alındı.

Saraciye sektörü temsilcilerinin talebi üzerine İSO, sektördeki sorun ve çözümlerin ortaya konması için güncel bir deri sektörü raporu hazırlanmasına bir an önce başlayacak.

Saraciye sektörünün Avrupa İşletmeler Ağı’nı da daha etkin kullanmak istediğinin belirtildiği ziyarette, Türkiye’deki en etkin Avrupa İşletmeler Ağı konsorsiyumunu yöneten İSO’nun bu noktada elinden geleni yapacağı, Bahçıvan tarafından dile getirildi.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe’nin de yer aldığı ziyaretteki Saraciye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Heyeti, Onursal Başkan Hakkı Matraş, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacısoyu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Hikmet Sönmez, Oğuz Kazaklı, Agop Taşkın, Turhan Akyüz, Üye Korhan Saraçkardeşler, Koordinatör Gülistan Ateş isimlerinden oluştu.