İSO Sürdürülebilirlik Platformu’nun 2023 Yılı Başlangıç Toplantısı Yapıldı

  • Etkinlikler
surdurulebilirlik-toplantisi-02

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) sürdürülebilirlik alanında yürütülen faaliyetlere yön vermek, bu konuda ilgili tarafları bir araya getirerek sinerji yaratmak, stratejik öneriler ve yeni projeler geliştirmek amacıyla kurduğu İSO Sürdürülebilirlik Platformu'nun 2023 yılı başlangıç toplantısı gerçekleştirildi.

İSO genel merkezi Odakule binasında İSO Yönetim Kurulu Üyesi (Sayman) ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, İSO Meclis Üyeleri Ömer Karadeniz, Mehmet Selçuk Sadır, Rıdvan Mertöz ile Nasıl Bir Ekonomi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve İSO Genel Sekreter Yardımcısı Burçin Değirmencioğlu katıldı. Özel sektör, Kamu ve Sivil Toplum Örgütü paydaşlarını bir araya getiren toplantıda, İSO Meslek Komiteleri Üyeleri ve sektör temsilcileri de bulundu.


İSO Yönetim Kurulu Üyesi
(Sayman) ve Sürdürülebilirlik
Platformu Başkanı Sultan Tepe

Bir bölümünde İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da platform üyeleri ile bir araya gelerek kısa bir süre sohbet ettiği toplantının açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Üyesi (Sayman) ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe, "Dünyanın iklim değişikliği gerçeğiyle yaşamayı öğrenmesi gerekiyor. Dolayısıyla sürdürülebilirlik dilini anlamak ve dünyanın geleceği ile ilgili süreci içselleştirmemiz lazım." dedi. Sanayinin sürdürülebilirlik yolculuğunda ortak akılla hareket etmenin önemine değinen Tepe, "Sürdürülebilirlikle ilgili destek almak için başvurduğumuz kurumların kapılarının daima açık olduğunu gördük. Sürdürülebilirliğin ana temalarından biri iş birliği. Bu durum yapacağımız çalışmalar için ümit veriyor." ifadelerini kullandı.

Toplantıda İSO'nun sürdürülebilirlik çalışmaları ve İSO İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Sanayi Pozisyon Belgesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Sürdürülebilirlik alanındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, İSO'nun Çalışma Programı 2022-2026 kapsamında sürdürülebilirlik temalı başlıklar ele alındı.