İSO, Üniversite-Sanayi İş Birliği İçin 5 Üniversiteyle Toplantılara Başladı

yildiz-unv-tarama-toplantisi-02

İstanbul Sanayi Odası Yönetimi ile İstanbul’un önde gelen beş üniversitesinin akademisyenleri bir araya gelerek üniversite-sanayi iş birliği yolunda izlenecek yolları konuştu. Bir tarama konferansı çerçevesinde yapılan toplantı Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa kampüsünde gerçekleştirildi.

Konferansa İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığında İSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in ev sahipliğindeki toplantıda Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lale Akarun, İstanbul Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer Yaşar, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkerim Kar olmak üzere çok sayıda akademisyen de yer aldı.

Açılış konuşmalarının ardından toplantıda üniversite ve sanayi arasında sağlıklı bir iş birliğinin yapılabilmesi için neler yapılabileceğine ilişkin görüş ve öneriler dile getirildi. Önümüzdeki günlerde bu platformun daha etkin bir şekilde yol alması için çaba harcanması temennileri dile getirildi.

Tarama Konferansı'nda yapılan görüş alışverişinde şu hususların altı çizildi;

• İhtisas üniversiteleri ağırlık kazanmalı.
  • Bugüne kadar yapılan iş birliği protokolleri incelenmeli.
  • Üniversite-sanayi arasında network kurulmalı.
  • Yerel yönetimler iş birliğine dâhil edilmeli.
  • Ortak çalışma kurulu oluşturulmalı.
  • Öncelikli olarak ihtiyaç analizi yapılmalı.
  • Öğrenciler platforma dâhil olmalı.
  • YTÜ Yönetim Kurulu ve İSO Yönetim Kurulu temsiliyet kazanmalı.
  • Mevcut yapıya dinamizm katılmalı
  • Yetenek envanteri kurulmalı.