İSO’nun İtalya’ya yönelik Sektörel Ticaret Heyeti Gezisinde Konfeksiyon Yan Sanayi Şirketleri Milano’da Önemli Markalarla Buluştu

  • Etkinlikler
italya-heyet-gezisi-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İtalya’nın Milano şehrine yönelik, 3-5 Mayıs 2023 tarihleri arasında, Konfeksiyon Yan Sanayi Sektörünü kapsayan bir ticaret heyeti gezisi gerçekleştirdi.

İSO 15.Grup Konfeksiyon Yan Sanayii Meclis Üyesi Osman Sait Günteki Başkanlığında, Meslek Komitesi Başkanı Muharrem Özçelik, Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Osman Ege ve sektördeki diğer firmaların katılımıyla düzenlenen seyahatin ilk gününde heyet Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem, Ticaret Ataşeleri Ahmet Erkan Çetinkayış ve Ozan Murat Ergan ile bir araya geldi. Sektör hakkında ve bu alanda İtalya ile gerçekleşen ticareti ilişkin karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

Sonrasında heyet, Cadica Group A+A Design Studio’ya ziyaret gerçekleştirerek, A+A Design Studio’nun özellikle hazır giyim sektörü için hazırladığı global trendler ve tasarıma yönelik materyal çalışmaları hakkında önemli bilgiler edindi. Öğleden sonraki programda, Türk firmalarının pazarı daha yakından inceleyebilmesi amacıyla Fidenza Outlet Village gezisi düzenlendi.

Heyete katılan 9 Türk firması, 25 İtalyan firması ile yaklaşık 200’ün üzerinde görüşme gerçekleştirdi. Görüşme yapılan firmalar arasında, İtalyan pazarının önemli markalarından Redmark, Migolio ve Cadica Group gibi önemli tedarikçiler de bulundu.