İSO-TSE Toplantısından, "Ortak Vizyon" Oluşturma Temennisi Çıktı

iso-tse-toplantisi

TSE Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Şentürk, İSO Yönetim Kurulunu yeni göreve başlamasından dolayı kutladı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk İstanbul Sanayi Odası (İSO) yeni Yönetim Kurulu’na bir kutlama ziyaretinde bulundu. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ile birlikte İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık A. Saruhan ve Bekir Yelken tarafından ağırlanan Şentürk’e, TSE’den Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanı ve Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, Gözetim Muayene Grup Başkanı A.Celal Aşkaroğlu, Laboratuvar Müdürü L.Fatih Soylu da eşlik etti. İSO Genel Sekreteri Melek Us ve genel sekreter yardımcısı Haktan Akın’ın da bulunduğu toplantıda, global ekonomi dünyasında var olmanın standart oluşturan ülke olmaktan geçtiği dile getirildi.

Bunun gerçekleşebilmesi için Türkiye’nin dünya çapında etkin, en azından birkaç alanda marka yaratması gerektiği üzerinde durulan toplantıda, özellikle güçlü bir ekonominin sağlam standartlar üzerinde yükselebileceği üzerinde duruldu. Toplantı boyunca gündeme gelen konuların tümünde, TSE ve İSO’nun bakış açılarının çakışması memnuniyet verici bulundu. Bu anlamda iki kurum arasında ortak bir vizyon çalışması yapılması noktasında görüş birliğine varıldı.