İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Elektrik Pano Laboratuvarına Kavuştu

  • Etkinlikler
isov-laboratuar-02

Erdem Pano’nun İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bağışladığı elektrikli panolarının bulunduğu laboratuvar açılışı yapılan törenle gerçekleşti. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bulunduğu bağıştan dolayı Erdem Pano Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem’e plaket takdim etti.

Laboratuvar açılında konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Hayatta gönlümüzü ortaya koyabildiğimiz iki değerli iş vardır; biri eğitim, diğer sanayidir. Sanayi ve eğitimin aşkla buluştuğu bir ortamdayız. Bu lise, İSO olarak her aşamasında bulunduğumuz çok kıymetli bir okul. Bu okul bir marka okul olmuş durumda. Ciddi bir hayalimiz var ve mükemmeliyeti sürekli arıyoruz. Bu okuldan mezun olan gençler bu merkezin gücünü hissetsinler. Hasan Erdem birçok üniversitede örneği dahi olmayan bir laboratuvarı burada kurdu. Hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin bunun kıymetini bilmesi lazım. Buradan yetişen gençler inşallah çok kıymetli işlerde çalışacaklar” dedi.


Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü
Dr. Önder Arpacı

Ardından Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı söz aldı. İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Türkiye’nin en iyi meslek liselerinden biri olduğunu söyleyen Arpacı, “Burada okulun bütün birimlerini gezdim. Burası gerçekten nitelikli eğitimin verildiği bir okul. Okulumuz başarıları gün geçtikçe şahlanıyor. Öğrencilerimiz robot yarışmasında başarılar elde ettiler. Bu tür başarılar yalnızca gönül birliğiyle, iş birliğiyle ve bir sevda ile elde edilebiliyor. Burada yapılan yatırımdan dolayı Hasan Erdem’i kutluyorum. Eğitime yapılan yatırımlar kesinlikle boşa gitmez” şeklinde konuştu.


Erdem Pano Yönetim Kurulu
Başkanı Hasan Erdem

Erdem Pano Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem burada yaptığı konuşmada daha önce hem elektrik panosu hem de burs anlamında okullara ve öğrencilere destekte bulunduklarını aktararak, “Bu lisede böyle bir eksik gördük. Bu okulda çağın gereklerine uygun bir laboratuvar yapmak istedik. Bugün TÜPRAŞ’a pano üretmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün ben yaptım, yarın bu çocuklar yapacak” dedi.

Bu yıl uluslararası alanda dokuzuncusu düzenlenen robot yarışmasında İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan iki öğrenci birinciliği kazanırken yine iki öğrenci de üçüncülüğü paylaşmıştı. Konuşmaların ardından bu öğrencilere İSO Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından hediye takdim edildi. Ayrıca aynı zamanda Hidromode firmasının Yönetim Kurulu Başkanı olan İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Erdem Pano Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem yarışmada dereceye giren bu öğrencilere işe davet belgesi hediye etti. Açılışın ardından elektrik panolarının bulunduğu laboratuvar gezildi ve panolar hakkında bilgi verildi.