İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Mezuniyet Günü

  • Etkinlikler
isov-dinckok-mezuniyet-02

İstanbul Sanayi Odası ve Vakfının inşa ederek milli eğitime kazandırdığı İSOV Mesleki Eğitim Kompleksi bünyesinde bulunan “İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” 5. Dönem mezunlarını verdi.

5 Haziran Perşembe günü İSOV Sakıp Sabancı Konferans Salonu’nda düzenlenen törene İSO ve İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSOV Başkan Yardımcıları Halil Demirkaya ve Cengiz Kaya ile İSOV Eğitim İhtisas Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede, Kurul Üyesi Efsane Turan, Eyüp Karadayı ve Yusuf Kenan Öztiryaki ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Mezuniyet Günü 01Okul Müdürünün töreni açış konuşmasından sonra kürsüye çıkan İSOV Başkanı Bahçıvan öğrencilere yönelik olarak “Ne mutlu size bir meslek sahibi olarak bu güzide okuldan mezun oluyorsunuz” dedi.

“Çağdaş gelişmiş toplumlarda insanlar, her şeyden önce meslekleriyle övünür ve sahip olduğu mesleği en iyi şekilde icra etmek için çaba gösterir. Siz sevgili öğrencilerin de aynı anlayış ve meslek ahlakını kazanmış olarak mezun olduğunuzdan eminim.

İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Mezuniyet Günü 02Daha büyük başarılara ülkemizin kavuşabilmesi için siz değerli gençlere büyük görevler düştüğüne inanıyorum. Gençsiniz, zindesiniz, büyük bir enerjiye sahipsiniz.

Bilgi çağında eğitim almak gibi bir şansınız oldu. Sizlerin ufkunun, bizlerden ve bizden önceki kuşaklardan çok daha ileride olduğundan emin olduğumu burada ifade etmek istiyorum. Bu anlayışla, yarınlarımızın sizlerin katkı ve çabalarıyla bugünlerden çok daha iyi olacağına inanıyorum.”

İstanbul Sanayi Odası olarak, bu güzide eğitim yuvasını çok önemsediklerini söyleyen Bahçıvan şöyle devam etti:

"Biz sanayicilerin en önemli misyonu; üretmek, ülke kalkınmasına ve gelişmesine destek olmaktır.

İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Mezuniyet Günü 03Bu misyonu; genç kuşakların da benimsemesi, üretim aşkına sahip olması, ülkemizi gelecekte daha büyük ekonomik başarılarla taçlandırması son derece önemli.

Bunun olabilmesi için tüketim yerine üretimden itibar kazanmaya çalışan bir gençliğe sahip olmamız gerekiyor.

İşte bu anlayışı ve üretim aşkını sizlere kazandırabilmek için sembolik anlamı olan etkinliklerimizi burada gerçekleştirmenin yanı sıra, hepsinden önemlisi çok büyük bir ilgi gören Sanayi Sergimizi burada açtık.

İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Mezuniyet Günü 04Bizler, sizlerin daha iyi yetişmesi için özverili bir çaba sergiliyoruz, sergilemeye de devam edeceğiz. Ancak, sizlerin de bu özverili çabalara, yüksek bir sorumluluk anlayışıyla karşılık vermeniz gerektiğine inanıyoruz.

Üstleneceğiz her türlü görevi, eksiksiz bir şekilde, yarı yolda bırakmadan gerçekleştirecek bir bilinci kazanmış olarak buradan mezun olduğunuza inanmak istediğimi özellikle ifade etmek istiyorum."

Bahçıvan konuşmasının sonunda öğretmen ve velilere de seslenerek gençlerin yetiştirilmesinde büyük emek ve çaba sarf eden anne ve balara teşekkür etti, saygı, sevgi ve takdirlerini sundu.