İSOV Zincirlikuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Anlamlı Bir Kütüphane: Mediha İlhan Eroğlu Kütüphanesi Kuruldu

  • Etkinlikler
isov-kutuphane-01

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İSOV Zincirlikuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde geçen yıl hayata gözlerini yuman eğitimci Mediha İlhan Eroğlu adına bir kütüphane kurdu. Kütüphane İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Aynı zamanda İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da ilkokul öğretmeni olan ve hayatı boyunca Türkiye’ye binlerce öğrenci yetiştiren Mediha İlhan Eroğlu, hayatını kaybettikten sonra, sahip olduğu kütüphane, çocukları tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanmıştı. İSO Başkanı Bahçıvan’ın, Eroğlu’nun öğrencilerinden biri olduğunu öğrenen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kütüphanenin yine bir eğitim kurumunda hayat bulması ve öğrencilere hizmet etmesi için İSOV Zincirlikuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni belirledi ve açılışına da İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı davet etti.

İSOV Başkan Yardımcıları Halil Demirkaya ve İrfan Özhamaratlı, İSOV Genel Sekreteri Aynur Ayhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Kaya, Ender Yılmaz, Sevda Arıkan, İSO-İSOV Eğitim İhtisas Kurulu Başkanı Okan Oğuz ve Okul Müdürü Arkın Polat ile birlikte öğretmen ve öğrencilerin katıldığı açılışta duygulu anlar yaşandı.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Kütüphanenin açılış töreninde bir konuşma yapan İSO Başkanı Bahçıvan, bu girişimin kendisi için tam bir sürpriz olduğunu ve Cumhuriyet döneminin yetiştirdiği en değerli öğretmenlerden biri olan Mediha İlhan Eroğlu’nun öğrencisi olmaktan her zaman büyük gurur duyduğunu söyledi. Konuşurken duygulanan Bahçıvan şöyle devam etti:

“Şu anda çok yüksek bir duygu seviyesindeyim. Cumhuriyet döneminin yetiştirdiği ve hayatı boyunca binlerce öğrenci yetiştiren çok çok değerli bir öğretmenimizin hatıraları ile İstanbul Sanayi Odası Vakfımızın bu köklü eğitim yuvasının bu şekilde buluşmasının değeri çok büyük. Ben iki sevgilinin buluşması olarak nitelendiriyorum bu kütüphaneyi. Hayatını eğitime adamış bir öğretmen ve her şeyin önünde tuttuğu öğrencilerinin buluşması bu. Hayırlı olsun kütüphanemiz çocuklarımıza, gençlerimize. Bu girişimlerinden dolayı başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan,
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı

Törende İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da bir konuşma yaparak “İstanbul Sanayi Odamız çalışmalarımızın her boyutunda bizlere hep destek olduğu gibi okullarımızla ilgili kütüphanelerimizde de desteğini hep yanımızda hissettik. Özellikle güzel sanatlar temelinde çok güzel bir çalışmamız oldu. Onların hepsinde çok nitelikli kütüphaneler kurmuştuk. Bu kütüphane ise çok daha özel ve anlamlı. Buradan kitaplar okuyarak, kitapların bu gizemli, uçsuz bucaksız dünyasına girerek kendilerini çok yönlü yetiştirmelerini, gelişmelerini, keyifli zamanlar geçirmelerini, kendi mesleklerinde ve geleceklerinde mihenk taşı olmasını diliyorum. Her zaman biliyorum ki öğrencilerimizin yolları açık, bundan sonra hep, sonsuza kadar açık olsun yolları. Güzel meslek yılları, güzel yaşamlar diliyorum kendilerine” dedi.