İstanbul Sanayi Odası, Kağıt Ambalaj Çözümleri Semineri Düzenledi

  • Etkinlikler
kagit-ambalaj-semineri-01

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) ile birlikte kağıt ambalaj sektörünün güncel sorunlarını ele almak için düzenlediği Kağıt Ambalaj Çözümleri Semineri, pek çok sektör temsilcisinin katılımı ile Odakule’de yapıldı. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe’nin ev sahipliğinde yapılan etkinlikte katılımcılar yapılan sunumlarla sektörün güncel durumunu değerlendirme fırsatı buldu.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe
İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Sultan Tepe

Etkinliğin açılışında konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe, kendi çalıştığı tekstil sektöründen verdiği örneklerle ambalaj sektörünün önemine değindi. Doğru ambalajlamanın ürünün satışlarına doğrudan etki yaptığından bahseden Tepe, ürünlerin birinci yüzünün ambalaj olduğunu söyledi. İSO’nun tüm sektörleri barındıran bir kurum olduğuna dikkat çeken Tepe, İSO olarak her sektörün yanında ve paydaş olmaya çalıştıklarını ifade etti.

OMÜD Başkanı M. Nuri Görenoğlu
OMÜD Başkanı M. Nuri Görenoğlu

Aynı zamanda OMÜD Başkanı da olan İSO Meclis Üyesi ve 26. Grup Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayii Meslek Komitesi Başkanı M. Nuri Görenoğlu ise insanlığın önemli icatlarından olan kağıdın bir zamanlar bilgiyi koruduğunu, bugün ise nesneleri ve ürünleri koruduğunu söyledi. Oluklu mukavva ürünlerinde Avrupa’nın 5. büyük ülkesi olduklarına dikkat çeken Görenoğlu, 2010 yılında 3.7 milyon ton olan üretim kapasitesinin 2017 yılında 5.2 milyon tona çıktığını belirtti.

Sonrasında KASAD Yönetim Kurulu Başkanı Alican Duran, karton ambalaj sektöründe küresel piyasa hakkında bilgiler verdi. Ardından Çukurova Kağıt ve Ambalaj Grubu Genel Müdürü İsa Doğanlı, “Türkiye Kahverengi Kağıt Üretimi ve Oluklu Mukavva Sektörlerinin 2017 Sonuçları Üzerine Düşünceler” başlıklı bir sunum yaptı. Dönkasan Genel Müdürü Murat Kayhan Ural, “Kağıt Atıkları ve Geri Dönüşüm” konusunda bilgiler aktarırken İBB Muhtarlıklar Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu, “Haller ve Ambalaj” konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Toplantının sonunda katılımcılar, dinleyicilerden gelen sorulara yanıt verdi.