İstanbul Sanayi Odası Tarafından Geliştirilen İstanbul Proje Akademisi Lansmanı Yapıldı

  • Etkinlikler
akademi-lansmani-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından geliştirilen ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında fonlanan “İstanbul Proje Akademisi” projesinin lansman toplantısı Odakule Binası, Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İSO Genel Sekreteri Haktan Akın ve İSTKA Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen’in katıldığı lansman toplantısına çok sayıda iş insanı ve proje geliştirmeye hevesli üniversite öğrencisi de katılım gösterdi.


İSO Genel Sekreteri
Haktan Akın


Lansman toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren İSO Genel Sekreteri Haktan Akın, uzun zamandır üzerinde çalışılan ve İSTKA tarafından desteklenen “İstanbul Proje Akademisi” projesini ile AB fonlarından sanayinin ve iş dünyasının daha fazla yararlanmasını, proje geliştirme ve yürütme konusunda firmaların yetkinliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Haktan Akın konuşmasına özetle şu sözlere yer verdi:

“8. Çerçeve Programı olan Ufuk 2020 kapsamında, 1.349 Türk yürütücünün dahil olduğu 948 farklı proje, Avrupa Birliği’nden yaklaşık 300 milyon avro fon almayı başardı. Böylece, 2004 yılından bu yana ilk kez, katılım sağladığımız AB Programlarına ödediğimiz ulusal katkı payından daha fazlası ülkemize geri dönmüş oldu. 2021 yılı itibariyle başlayan ve 9. Çerçeve programı olarak da bilinen “Ufuk Avrupa” programında ülkemizin başarısını artırarak sürdürmek bugün sizlere tanıttığımız İstanbul Proje Akademisi’nin en önemli hedeflerinden biri olacak.”


İSTKA Genel Sekreteri
İsmail Erkam Tüzgen

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İSTKA Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen girişimcilik, yenilikçilik, yaratıcı endüstri alanına desteklerinin yanı sıra İSTKA olarak gençlere ve çocuklara geleceğin becerilerini kazandırmak adına yoğun olarak çalıştıklarını sşyledi. İstanbul’un sanayi üretimi açısından önemli bir üs olduğunu belirten Tüzgen, sanayinin dijital ve yeşil dönüşümünü gerçekleştirerek yüksek katma değerli teknoloji üretimine geçmesi gerektiğinin altını çizdi. İsmail Erkam Tüzgen, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Milli Teknoloji vizyonuyla hareket ettiklerini dile getirerek, tüm start-up projelerine uçtan uca destek sağladıklarını belirtti.

 

Açılış konuşmalarının ardından toplantıda, İSO AR-GE ve Teknoloji Şubesi’nden Cemile Köseler Usta İstanbul Proje Akademisi Tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Yapılan sunumun ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin’in moderatörlüğünde, TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Hasan Burak Tiftik, Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi & Entekno Kurucusu ve CTO Prof. Dr. Ender Suvacı, Arçelik Global AR-GE Teşvikleri ve Üniversite Sanayi İş birlikleri Yöneticisi Evrim Özgül, Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Didem Unat ve Sistem Global Danışmanlık, AR-GE Grup Başkanı Erhan Küçüksüleymanoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “AB AR-GE ve İnovasyon Fonları ile Endüstri ve Akademide Kaldıraç Etkisi Yaratmak” adlı panel düzenlendi. Gerçekleşen panelde konuşmacılar konu ile ilgili görüşlerini aktardılar ve son bölümde ise katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.