İstanbul Sanayi Odası Vakfı, Mütevelliler Heyeti Toplantısı Odakule’de Gerçekleştirildi

  • Etkinlikler
mutevelliler-heyeti-toplantisi-01

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Olağan Mütevelliler Heyeti Toplantısı, Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı aynı zamanda İSO Meclis Başkanı da olan İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Ender Yılmaz’ın divan başkanlığında yapıldı. İSO ve İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSOV Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda vakfın bir yıllık faaliyet raporu Mütevelliler ile paylaşıldı. İSOV Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyelerininin seçiminin de yapıldığı toplantıda İSOV’un 2022 yılı faaliyetleri ibra edilirken 2023 yılı bütçesi de oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının öncesinde 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ile bugüne kadar İSOV’a hizmet etmiş ve hayatını kaybeden İSOV Üyeleri için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.


İSOV Mütevelli Heyeti
Başkanı Ender Yılmaz

Toplantının açılışını İSOV Mütevelli Heyeti Başkanı Ender Yılmaz yaptı. Daha sonra toplantının başkanlık divanı oluşturuldu. Yılmaz’a toplantıda Başkanlık Divanı Yardımcısı olarak Fevzi Torolsan, Divan Sekreteri olarak da Melis Oktuğ Zengin eşlik etti.

Toplantının açılışında konuşan İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Ender Yılmaz, 6 Şubat 2023 tarihinde Cumhuriyet tarihinin en ağır felaketiyle karşı karşıya kalındığını ve yaşananlar dolayı derin üzüntü duyduğunu söyledi. Yılmaz şunları söyledi:

“İSO Meclis Başkanı olarak seçildiğim için tüzüğümüz gereği İSOV Mütevelli Heyet Başkanı olarak da görevimi sürdüyorum. Böyle büyük bir kurumun başkanı olarak geleneklerimiz ve geleceğimiz arasında köprü görevi üstleneceğimi ve görevimi layıkıyla yapacağımı belirtmek istiyorum.

Vakfımızın kurulduğu günden bugüne tam 29 yıl geçti. İstanbul sanayisinin bilgi, tecrübe ve iş yeteneklerinden yararlanmak, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü artırmak amacıyla İSO’nun değerli Üyeleri tarafından kuruldu. Cumhuriyetimizin 100. Yılında şahsım, İSOV Heyeti Yönetim Kurulu ve çalışanlar ile birlikte önümüzdeki dönemde vakfımız etkinliklerine devam edecektir. İSOV, Türk sanayisinin ve mesleki eğitimin gelişmesi için değer zincirinde önemli bir halka olarak varlığını sürdürmektedir.”


İSOV Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

İSOV Mütevelliler Heyeti toplantısının tamamlanmasından sonra dilekler bölümünde konuşan İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO’nun Antakya şehir merkezinde hayata geçirmeye hazırlandığı İSO Yaşam Kenti projesine bağışta bulunan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaşadığımız deprem nedeniyle çok zor günlerden geçiyoruz, kendi camiamızdan da kaybettiğimiz büyüklerimiz var. Tüm kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Hayat bir bayrak yarışı. Buradan geçmiş başkanlarımıza kurdukları bu vakıf için ve bugünlere kadar gelmesinde gösterdikleri çaba için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten İSOV’u çok farklı boyutlara taşıdılar.


İSOV Yönetim Kurulu Üyesi
Aynur Ayhan

İSOV’un bugünkü koşullarında gönül ister ki bütçemiz farklı kaynaklardan da yararlanabilsin. Bu konuyu kendi aramızda tartışıyoruz, değişik kaynakların nasıl oluşturabiliriz onun arayışı içindeyiz. Şunu ifade etmek isterim ki, vakfımızın eğitim çalışmalarını geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bursiyer sayımız her geçen gün hem nicelik hem nitelik bakımından ilerliyor. Seçtiğimiz öğrencilerin büyük bir çoğunluğu çok önemli üniversitelerde eğitim hayatlarını başarıyla sürdürüyorlar. Bursiyerlerimizi eğitim, mentörlük ve staj boyutunda destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Bu ulvi konudaki destekleriniz için bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Ayhan, vakfın 2022 yılı faaliyet raporu ile 2023 yılı çalıma programı hakkında sunum yaptı.


İSOV Yönetim Kurulu Başkan
Yardımcısı ve Genel Sayman
İrfan Özhamaratlı

İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Sayman İrfan Özhamaratlı da 2022 yılı bilanço, gelir-gider tablosu ile 2023 bütçesi hakkında İSOV Mütevelliler Heyeti’ne bilgilendirmede bulundu. Ardından yapılan oylama ile İSOV 2022 yılı bilanço tablosu ile 2023 yılı bütçesi oy birliğinde kabul edildi.

Yeni Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyeleri’nin seçiminin yapıldığı toplantı, Mütevelliler Heyeti Üyeleri’nin kürsüde söz alarak görüş ve dileklerini belirtmeleriyle sona erdi.

İSOV Yönetim Kurulu (Asil Üyeler)

  • Erdal Bahçıvan (Başkan)
  • Halil Demirkaya
  • İrfan Özhamaratlı
  • Cengiz Kaya
  • Aynur Ayhan
  • Mustafa Tacir
  • Kenan Baytaş
  • Ali İhsan Şerbetçi
  • Bülent Taş
  • Sadettin Kaşıkırık
  • Hakan Hatiboğlu

İSOV Denetim Kurulu (Asil Üyeler)

  • A.Fevzi Torolsan
  • Salih Çetinkaya
  • Muharrem Akın