İstanbul Sanayi Odası’nın 15. Sanayi Kongresi Başladı

15sanayi-kongresi-01

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “Başka Türlü Mümkün: Sürdürülebilir Gelecek için Dönüşümü Birlikte Tasarlamak” ana temasıyla düzenlediği 15. Sanayi Kongresi, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın Açılış konuşmasıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde başladı.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okya’ın konuşmasıyla devam edecek olan kongre, sanayi ve ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra akademisyenler, bürokratlar, sürdürülebilirlik profesyonelleri, sivil toplum önderleri ve basının yoğun ilgisi ile başlayan Kongrede çok sayıda dinleyici yer alıyor.

Kongre’nin programı şu şekilde:

Panel: Sanayide Dönüşüm; Riskleri Yönetmek, Fırsatları Yakalamak

• Moderatör: Ilgaz GÜRSOY, TV Programcısı
  • Mustafa TUZCU, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı
  • Louisa VINTON, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi
  • Dr. Michael A. RUPP, Avrupa Komisyonu Sektör Başkanı
  • Ebru DİLDAR EDİN, SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı
  • Mustafa SEÇKİN, Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı

Öğle Yemeği

Konuk Konuşmacı: Sürdürülebilirlik, İklim Krizi, Yeni Ekonomik Düzen (Online)

Prof. Jeffrey D. SACHS, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı Başkanı, Columbia Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörü

Konuk Konuşmacı: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde İş Dünyası için Fırsatlar

Marga HOEK, Sürdürülebilir İş Alanında Küresel Düşünce Lideri, Ödüllü Yazar, Yönetim Kurulu Üyesi/Başkanı

Serbest Kürsü Çalıştayları: Şimdi Sıra Sende

Moderatör eşliğinde interaktif katılım ile 4 eş zamanlı oturum gerçekleşecektir. Her oturumda 250 kişinin katılımına uygun alanlarda tüm kongre davetlilerinin katılımına açık olacaktır. İsteyen katılımcılara 3 dakikalık söz hakkı ve sosyal medya yoluyla katılım imkânı sağlanacaktır. Çalıştayların konularına ilişkin kavram ve başlıkları içeren kısa bilgi dokümanları “Genel Bakış” kısmında yer almaktadır.

• Temiz Üretim Nasıl Mümkün?
    Moderatör: Berfu GÜVEN
    Konuşmacı: Canan ERGÜN TAVUKÇU, Arçelik Sektörel İlişkiler Koordinatörü
  • Dijitalleşmeye Nereden Başlamalı?
    Moderatör: Hande BERKTAN
    Konuşmacı: S. Şahin TULGA, Mentoro Platformu Kurucu Ortağı
  • İş Dünyası Yeni Nesil İş Hayatına Hazır mı?
    Moderatör: Başak ŞENGÜL
    Konuşmacı: Prof. Dr. Murat ŞEKER, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi
  • Sürdürülebilir Finans Uygulamaları Nelerdir?
    Moderatör: Gökhan ŞEN
    Konuşmacı: Ayşe NAZLICA, TSKB Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yönetim Koordinatörü

Kahve Arası

Panel: Adil ve Kapsayıcı bir Dönüşüm Yaratmak

• Moderatör: Aslı ŞAFAK, TV Programcısı
  • Hakan TİMUR, Sabancı Holding İK ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı
  • Marcello PALAZZI, Progressio Vakfı Kurucusu
  • Giovanni GUIDETTI, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Baş Antrenörü ve UNDP Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu
  • Prof. Dr. Itır ERHART , İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sosyal Girişimci

Kapanış Konuşması

TÜM GÜN
Sürdürülebilirlik 101 Eğitimleri:

Gün boyunca 5 kez tekrar edecek 4 eş zamanlı 20 dakikalık teknik kısa eğitimler, alanında uzman eğitmenlerce sunulacak. Eğitimler, aşağıdaki saatlerde fuaye alanlarında belirli köşelerde gerçekleşecektir.

Eğitim Saatleri: 12:30 / 13:00 / 14:45 / 15:15 / 15:45

• Sürdürülebilirlik Performans Göstergeleri;
    Eğitmen: S360
  • Kurumsal Karbon Ayak izi;
    Eğitmen: Türk Standardları Enstitüsü
  • Sanayide Enerji Verimliliği;
    Eğitmen: Escon Enerji
  • Kurum içi İnovasyon ve Dijital Dönüşüm;
    Eğitmen: GOOINN

Kongre Bildirgesi: “Yeni Neslin Çağrısı”

Kongre kapsamında bizimle birlikte olacak genç arkadaşlarımız, kongremizi takip ederek ele alınan konular ile kendi yorum ve değerlendirmelerinden oluşan “Yeni Neslin Çağrısı” adıyla bir Kongre Sonuç Bildirgesi hazırlayacaklar. İSO olarak genç arkadaşlarımızın yazacağı kongre sonuç bildirgesiyle tarihe not düşmeyi hedefliyoruz.