Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile İlgili Değerlendirme ve İstişare Toplantısı Yapıldı

  • Etkinlikler
protokol-toplanti-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Milli Eğitim Bakanlığı ile 25 Ocak 2019 tarihinde imzalanarak hayata geçirilen Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile ilgili bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve gelinen noktayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür ve bu süreçte aktif bir şekilde yer alarak birçok meslek lisesi ile çalışmalar yürütmek isteyen çok sayıda Meclis ve Meslek Komitesi Üyesi sanayici de katıldı.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Toplantıda konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO’nun en hayırlı işlerinden birini birlikte değerlendirmek için toplandıklarını söyledi. Eğer proje başarıya ulaşırsa Türkiye’de konuşulan, İSO’nun tarihindeki en anlamlı hikayelerinden biri olacağını aktaran Bahçıvan, imzalanan protokolün mesleki eğitim ile özel sektörün işbirliğinin sürdürülmesi yönünde bir adım olduğunu ifade etti. Geçmişte denenen modeller ve bu deneyimlerden kalan bazı negatif hikayelerin olduğunu hatırlatan Bahçıvan, buna karşın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da büyük desteği ile özel sektör ile dahi yapamayacakları kadar rahat bir protokol ortaya koyduklarını dile getirdi.

İSO’nun yaptığı çalışmalar ve bu sürece sunduğu samimi, istekli ve sonuç odaklı katkı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek gösterildiğinin altını çizen Bahçıvan, önümüzdeki eğitim döneminde velilerin ve öğrencilerin mutluluğunun önemli olduğuna değindi. Bahçıvan, gelecek yıllara ilişkin öğrenci ve veliler üzerinde olumlu algının yayılması noktasında bu eğitim sezonunun çok hayati bir görüntü vereceğini vurguladı. Bahçıvan, “Bu protokolle eşleştirmenin çok ötesinde yeni ve ortak bir yönetişim anlayışı ortaya konmaktadır. Okullar artık okul müdürü ve sektör temsilcileri ile birlikte yönetilmektedir. Performansı yeterli olmayan okul müdürünün bile değiştirilmesine imkân sağlayan kuvvetli bir protokolden bahsediyoruz” şeklinde konuştu.


İstanbul İl Milli Eğitim Müdür
Yardımcısı Serkan Gür

Sonrasında İSO Eğitim ve Çalışma Hayatı Şubesi Müdürü Hakan Çoban, protokol çerçevesinde yapılan çalışmalar ve gelinen aşamalar ile ilgili bir sunum yaptı. Ardından konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, üreten Türkiye yolculuğunda mesleki eğitimin güçlenmesi için çalıştıklarını söyledi. Mesleki eğitimin sektörlere entegre olmasını çok önemsediklerini belirten Gür, İstanbul’un mesleki eğitim politikalarının üretildiği ve hayata geçirildiği bir şehir olması açısından da önem taşıdığını kaydetti. İSO’nun mesleki eğitime olan desteğinden övgüyle bahseden Gür, eğitimcilere de seslenerek sanayiciden bir şey istemek yerine onlarla bütünleşmelerini tavsiye etti. Gür, “Mesleki eğitim güçlendikçe Türkiye de güçlenecek” dedi.

Ardından söz alan ve protokol kapsamında kendi sektörlerinden okullara hamilik yapan İSO Meclis ve Meslek Komitesi üyeleri hem kendi deneyimlerini aktardı hem de protokol çerçevesinde atılabilecek adımlar hakkında fikirlerini açıklayarak karşılıklı istişarede bulundular.