Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti

  • Etkinlikler
meb-ziyaret-02

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, 2023 vizyonu ile oluşturulan ulusal hedefler ve sektörel talepler çerçevesinde yeniden yapılandırılan mesleki eğitim konusunda işbirliklerini konuşmak ve yeni projeleri ele almak için İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada İstanbul Valisi Vasip Şahin, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Meclis Başkan Yardımcıları İsmail Gülle ve Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil Demirkaya ve Cengiz Kaya, İSO Danışmanı ve Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer ile Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Kemal Akar yer aldı.

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz
Milli Eğitim Bakanı
Dr. İsmet Yılmaz

Toplantı öncesinde basın mensuplarına kısa bir bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, toplantıda Türkiye’nin genel eğitimi hakkında İSO temsilcileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi. “İSO’yu çözüm ortağımız olarak görüyoruz” diyen İsmet Yılmaz, Türkiye’nin eğitiminin geçmişten daha iyi olduğunu ve bundan sonrası için de umutlu olduklarını dile getirdi. Bugüne kadar pek çok reformu hayata geçirdiklerini belirten Yılmaz, bundan sonra da yapacakları pek çok reform olacağını kaydetti.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise toplantının temel amacının İSO ve İSO Vakfı olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları işbirliklerinin gözden geçirilmesi olduğunu söyledi. Bunların en önemlisinin mesleki eğitim olduğunu belirten Bahçıvan, bu konunun sanayiciler için olmazsa olmaz olduğunu vurguladı. Mesleki eğitimin, Türkiye’nin, gençlerin ve ekonominin geleceği hakkındaki konuların başında geldiğine değinen Bahçıvan, geçmişte yapılan birtakım hatalardan dolayı pek çok sıkıntı yaşandığını ama bu konunun bugün Türkiye’nin gündemine alınmış olmasından mutlu olduklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti 03

Daha dinamik ve hızlı hareket etmeleri gereken bir dönemden geçtiklerine işaret eden Bahçıvan, “Üretim ekonomisine dönen bir dünyada bunu layıkıyla temsil edilecek olan bir Türkiye’de insana ve mesleki eğitime yapılacak yatırım olmazsa, hedeflerimize ulaşmamız asla mümkün olmayacaktır. Biz de bu bilinçle İstanbul’un ve Türkiye’nin sanayicileri olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi yetiştirme noktasındaki sorumluluğumuzun farkındayız ve bu konuda Bakanlığımızla birlikte bu heyecanı ve vizyonu paylaşıyoruz. Maddi ve manevi tüm birikimlerimizle bu çalışmaların içerisinde olma noktasında bugünkü toplantımızın katkısı olacaktır. Bu yolu birlikte yürüme noktasında varız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti 02

Bakan Yılmaz, Türkiye’nin üretim gücünü bilerek Türkiye’nin geleceği olan gençlere daha iyi bir eğitim vermeyi kendi sorumlulukları olarak gördüklerini ifade etti. Yılmaz, “’Daha iyi, iyinin düşmanıdır’ diye bir kural var. Ancak dünden daha iyisini yapabiliyorsak yolumuza devam edeceğiz. Vardığımız bir hedeften sonra önümüze tekrar yeni bir hedef çıkacaktır. Bizim için iş bitmez. Hele eğitimde kalite, bitmeyen bir süreç. Hangi hedefe ulaşırsak, yeni bir hedef karşımıza çıkacaktır. O da eğitimin kalitesinin artırılmasıdır. Ümitvar olun, Türkiye’nin yarını çok daha aydınlık olacaktır” şeklinde konuştu.

Sonrasında yapılan toplantıda İSO ve İSOV ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında var olan projelerde hangi iyileştirmelerin yapılacağı ele alındı. Ayrıca başta mesleki eğitim olmak üzere eğitim ile ilgili yeni işbirlikleri konu edildi. Toplantıda ayrıca Başdanışman Uğur Tecir, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Mesleki ve Teknik Eğitim GM Daire Başkanı Recep Altın ve Özel Kalem Müdürü Fatih Kaya da bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti 01