Öğretmenlerle Buluşan Bahçıvan: “Meslek Liselerini, Hep Birlikte İtibarlı Hale Getireceğiz”

  • Etkinlikler
imes-egitim-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında yürüttüğü eğitim ve bilgilendirme seminerlerine devam ediyor. İMES Sanayi Sitesi’nde, aynı zamanda İMES Başkanı da olan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar’ın ev sahipliğindeki seminer, Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman MTAL öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirildi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın katılarak bir konuşma yaptığı, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir’in de yer aldığı bilgilendirme seminerine, öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

İMES Başkanı ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar
İMES Başkanı ve İSO Yönetim
Kurulu Üyesi Kemal Akar

Protokol Yürütme Kurulu'nda 37. Grup Alüminyum Ürünleri Sanayii Meclis Üyesi Aynur Ayhan, 41. Grup Özel Amaçlı Makine Sanayii Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Cemal Ayla, 45. Grup Metal Şekillendirme, Isıl İşlem ve Kaplama Sanayii Meclis Üyesi Koray Yavuz'un olduğu okulun öğretmenleri İSO Çalışma Hayatı ve Mesleki Gelişim Şubesi Müdürü Hakan Çoban’ın sunumuyla protokol konusundaki sorularına yanıt bulurken protokolün uzun vadede öğrencilerine sağlayacağı faydalar konusunda bilgi aldılar.

İSO Başkanı Bahçıvan yaptığı konuşmada toplantının kendisi için çok anlamlı olduğunu ve örneğine az rastlanan bir buluşma yaşadıklarını söyledi. Bu nitelikte bir toplantının İMES gibi marka bir lokasyonda ilk kez yapıldığına dikkat çeken Bahçıvan, öğretmenlerin ve kendilerinin tarihi bir ana tanıklık ettiklerini kaydetti. Uzun yıllardan beri mesleki eğitim konusunda bir açmaz içinde olduklarını ifade eden Bahçıvan, yetişmiş eleman bulamamaktan hep şikayet ettiklerini dile getirdi. Açıklanan işsizlik oranları içinde genç işsiz oranının yüzde 30’a yakın olduğunu vurgulayan Bahçıvan, demek ki bir yanlışlık olduğunu belirtti.

Eğer bu konuda kaynakları yeteri kadar kullanamıyorlarsa hatanın kendilerinde olduğunu anlatan Bahçıvan, bunu düzeltmek için bir yolculuğa çıktıklarını ifade etti. Yolculuk fırsatını verdiği için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’e teşekkür eden Bahçıvan, sızlanmaktan icraata geçmek noktasında kendilerini teşvik ettiklerini kaydetti. Bahçıvan, “Hepimiz çözümün bir parçası olmak durumundayız. Eğer bizler bir arada bu sorunların çözümünü başarırsak tarih yazarız. Yıllar sonra 100 öğretmenimizle burada bir araya gelebilmişsek başarının adımını atmışız demektir. Bu ortamı yaratan, Cemal Bey’e, Koray Bey’e ve Aynur Hanım’a teşekkür ederiz” dedi.

Mevcut projeler içerisinde Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman MTAL’i örnek olarak gösterdiklerini belirten Bahçıvan, kaynakların sınırsız olmadığını ve bu kaynakları çok dikkatli kullanmaları gerektiğini ifade etti. Projenin geleceğin bir sorumluluğu olduğunu ve buna sahip çıkmaları gerektiğini dile getiren Bahçıvan, mesleki eğitimi marka eğitim haline getirmek konusunda kararlı olduklarını anlattı. Bahçıvan, kendilerini sanayinin misyonerleri olarak gördüklerini belirterek eğitimciler ve öğretmenlerle birlikte meslek liselerinin niteliğini çok yukarılara taşıyacaklarını ve eski saygın, tercih edilir günlerine kavuşturacaklarını kaydetti.

İMES Başkanı ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar ise İMES hakkında bilgiler verdi ve ev sahibi olarak bu toplantıyı düzenledikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir
Kartal Kaymakamı Abdullah Demir

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ise “Bir yıldır bu görevdeyim. Sanayinin çok geliştiği bir şehir olan Bursa’da büyüdüm. Mesleki eğitime yönelik kurulan bu model ile bu algıların düzeleceğine inanıyorum” dedi.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü
Harun Tüysüz

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz de “Kartal’da 22 bin lise öğrencisi içinde 900 meslek lisesi öğrencimiz var. Umarım bu protokol ile desteklenen meslek liselerimiz daha iyi bir yere gelecektir. Meslek liselerimiz ile ilgili algı ile ilgili bir sorun var. Bu yıl bu konuda bir yol aldık ve meslek liselerimizin kalitesini artırdığımızda bu sorunu çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.