SAHA İstanbul’u Kuran İstanbullu Savunma Sanayicileri, Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Etkinlikler
toplanti-02

İstanbullu sanayicilerin, İstanbul’un savunma sanayindeki gücünü ve potansiyelini ortaya çıkarmak ve bu konuda güç birliği yapmak için kısa bir süre önce kurdukları SAHA İstanbul (Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği), kurucular kurulu, İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret ederek, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a derneğin kuruluş amacı ve hedefleri ile ilgili bilgi verdi.

SAHA İstanbul’un Kurucular Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede başkanlığındaki 9 kişilik heyet tek tek dinleyerek notlar alan ve İstanbul’un savunma sanayinde yıllardır öne çıkmamasının nedenlerinin çok iyi araştırılması gerektiğini söyleyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, derneği bu anlamda çok önemli bir görevi yerine getirmesi açısından yerinde bir yapı olarak değerlendirdi. Bahçıvan şunları söyledi:

“Bizlerin, İstanbullu sanayicinin bu alandaki birikim ve potansiyelinin, bu alandaki geç kalmışlığı, bu yapı ile çok hızlı bir şekilde kapatabileceğini düşünüyorum. Çünkü İstanbul savunma sanayi için sadece güçlü bir sanayiye sahip değil. Aynı zamanda ürün geliştirme ve pazarlama anlamında tam bir laboratuvar işlevi görecek, önemli bir havza. Bunun savunma sanayimiz tarafından bugüne kadar yeteri kadar kullanılabildiğini düşünmüyorum. Kurduğunuz dernek hem bu pazara katkı sağlayacak hem de pazarın savunma sanayi açısından büyük potansiyelini ortaya çıkaracaktır.”

27 kurucu ile bir ay önce kurulan ve 16 Mayıs’ta yapılacak olan genel kuruluna kadar, derneğin başkanlığını yürüten Hasan Büyükdede de SAHA İstanbul’u İstanbul’un bu konudaki gücünü ve potansiyelini ortaya çıkarmak için kurduklarını söyleyerek “Sanayi odamızın da bu derneğin ortaya çıkarmak için çaba göstereceği bu havzanın gücüne güç katmasını, destek ve katkı sunmasını beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

İstanbul’un, Türkiye’nin uçak endüstrisini oluşturup geliştirebilecek bir birikime ve sanayi gücüne sahip olduğuna değinen Hasan Büyükdede, “Uçak sanayinin İstanbul’da kümelenmesi için çaba göstereceğiz” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından İSO Başkanı Bahçıvan yeni kurulan SAHA İstanbul ile birlikte eylül ya da ekim aylarında Ankara katılımlı bir İstanbul Havacılık Merkezi konseptli, tüm sektör paydaşlarıyla birlikte bir toplantı düzenleyebileceklerini belirtti ve bunun için şimdiden kolların sıvanması önerisinde bulundu.

Heyette Kurucular kurulu Başkanı Hasan Büyükdede dışında şu isimler yer aldı: Mehmet Ağirlikli, Halil Tokel, M. Akif Özyurt, İsmail Arı, Mustafa Kılıç, Bayram Kömürcü, Ali Töken, Hülya Cebeci.