Sanayici Kadın Girişimciler Çalışma Grubu, İlk Toplantısını İSO’da Gerçekleştirdi

  • Etkinlikler
girisimci-kadin-sanayiciler-02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK), kadınlar arasında girişimcilik ikliminin geliştirilmesine yönelik olarak kurduğu Sanayici Kadın Girişimciler Çalışma Grubu, ilk toplantısını İstanbul Sanayi Odası (İSO) ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Sanayici kadın girişimci potansiyelini artırarak, sanayici kadın kültürünün gelişmesine katkı sağlamak için kurulan Çalışma Grubu’nun başkanlığını İSO Meclis Başkanı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Bodur Okyay yürütüyor. Okyay'ın başkanlığında gerçekleşen ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe’nin de katıldığı toplantıda, Çalışma Grubu üyeleri ile İstanbul Sanayi Odası'nın meclis ve meslek komitelerinin kadın üyelerini bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Zeynep Bodur Okyay’ın önceki çalışmalar ile bilgi aktarması ile başlayan toplantıda, katılımcılar sanayici kadın girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik yönünde nasıl geliştirilebileceğini ilişkin görüşlerini paylaştı.

Toplantıda, sanayi kültürünün yaygınlaştırılması ve kadın girişimcileri sanayiciliğe özendirme amacıyla başarılı sanayici kadınların rol model olarak farklı illerdeki potansiyel girişimciler ve öğrenciler ile bir araya gelmesi, bu çerçevede bir mentor-menti ilişkisi oluşturulması, sanayide kadının yerine ilişkin algı değişimine yönelik çalışmalar yapılması, kadınların finansmana kolay ulaşımına yönelik mekanizmalar üzerinde çalışılması, kadın STK’larının ortak konularda sürece dahil edilmesi gibi konular ön plana çıktı.

Toplantıda İSO Meclis Üyesi F. Ülkü Büyükgönenç, İSO Meclis Üyesi Aynur Ayhan, İSO 32. Grup Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Elif Ata, TOBB İstanbul KGK İcra Komitesi Üyesi Ayşegül Çapan, TOBB İstanbul KGK İcra Komitesi Üyesi Nevin Grit, TOBB KGK İcra Kurulu Üyesi Merih Eskin, TOBB KGK Karadeniz Bölge Temsilcisi Hatice Gülay Atik, TOBB KGK Akdeniz Bölge Temsilcisi Rana Dal, TOBB KGK İcra Kurulu Üyesi Elif Çoban, TOBB KGK İcra Kurulu Üyesi Zuhal Akyüzlü, KGK Danışmanı Efsun Gedik ve TOBB Girişimcilik Daire Müdürlüğü Uzman Handan Köse de yer aldı.