Sürdürülebilirlik Toplantıları Kimyasal Ürünler, Plastik Kauçuk Sektörü ile Başladı

  • Etkinlikler
surdurulebilirlik-01-2

İstanbul Sanayi Odası (İSO), sürdürülebilirlik konusunun sektörel olarak ele alınacağı bilgilendirme toplantılarına Kimyasal ürünler, plastik kauçuk sektörü ile başladı. 2 Haziran 2021 tarihinde İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir’in başkanlığında video konferans olarak yapılan toplantıya 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ve 35. Grup Meslek Komitesi Üyeleri katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir
İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Mustafa Tacir

Toplantının açılışında konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir, son iki yılda sürdürülebilirlik alanında pek çok faaliyet yaptıklarını söyledi. AB Yeşil Mutabakatı’nın gündeme getirdiği üretimle ilgili konuları ele almak için çalıştıklarını kaydeden Tacir, uzmanlar, sanayiciler ve akademisyenlerden oluşacak bir Sürdürülebilirlik Platformu kuracaklarını ifade etti. Bu platformun strateji üreteceğini ve bunun da İSO Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Şubesi tarafından koordine edileceğini kaydeden Tacir, bu yılki İSO Sanayi Kongresi’nin ana temasının sürdürülebilirlik olacağını dile getirdi.

İSO Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Şubesi Müdürü Gülberk Ertap
İSO Sürdürülebilirlik ve
Koordinasyon Şubesi Müdürü
Gülberk Ertap

Ardından İSO Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Şubesi Müdürü Gülberk Ertap, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın neden ortaya çıktığını ve neleri kapsadığını ve sürdürülebilirlik faktörlerini içeren bir sunum yaptı. Sonrasında söz alan Meslek Komitesi üyeleri, sürdürülebilirlik ile ilgili görüşlerini paylaştı. Plastik sanayicilerine atık ithalatının engellenmesinin ihracata zarar verebileceği konuşulurken geri dönüşümün bir sertifikasyona bağlanması konusunda fikirler dile getirildi.