Taksim Meydanı’nda Demokrasi Şehitleri Anıtı’na Karanfil Bırakıldı

  • Etkinlikler
taksim-meydani-karanfil-02

Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen Türkiye'deki ruhani liderler, konsoloslar, iş, kültür, sanat, spor ve medya dünyasından çok sayıda isim, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu Taksim Meydanı’ndaki Demokrasi Şehitleri Anıtı’nı ziyaret etti. 

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ile İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay'ın da İSO Meclisi ve Meslek Komiteleri (MESKOM) üyeleri ile birlikte katıldığı ziyarette Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde ortak bir deklarasyona da imza atılırken, katılımcılar Demokrasi Şehitleri Anıtı’na karanfil bıraktı.

Yapılan tören sırasında kısa bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan Mithat Cemal Kuntay'ın ünlü şiirinin "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini okuyarak, darbeye karşı koyarken şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Taksim Meydanı’nda Demokrasi Şehitleri Anıtı’na Karanfil Bırakıldı

Ziyarette konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Biliyorsunuz son haftayı çok dinamik geçirdik ve son derece zor günler geçirdik demokrasimiz adına. Ama vatandaşımızın dirayetiyle burada Taksim’de, Türkiye’nin dört bir tarafında meydanlarda ciddi bir demokrasi mücadelesi yaşanıyor. Taksim Meydanı da bu kalelerden birisi. Buraya tüm Türkiye’yi temsilen bir deklarasyon imzalamaya geldik. Son derece de başarılı oldu. Benim buradan vatandaşlarıma çağrım Taksim Meydanı’nda tüm meydanlarda olduğu gibi acıların yaşandığı bir meydandı. Bugünden itibaren demokrasi şehitleri için hazırladığımız meydana gelip taziyelerini sunmaları onları anmaları, karanfil bırakmaları ve açtığımız defteri imzalamaları hatta nöbette varlıklarını hissettirecek mekanizmalarda kendilerini göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.