Ticari Alacak Riskleri Paneline Sanayiciler Büyük İlgi Gösterdi

  • Etkinlikler
alacak-paneli-02

“Ticari Alacak Risklerinin Yönetimi” paneli İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya'nın panel başkanı olduğu toplantıda açılış konuşmasını İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan yaptı.

İstanbul Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen panel, sigorta sektörü ile sanayi ve ticaret sektörlerini bir araya getirdi.

Ticari Alacak Riskleri Paneline Sanayiciler Büyük İlgi Gösterdi 01Panelde açılış konuşmasını yapan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, üreten toplumda risklerin de olduğunu hatırlatarak risklerden kaçınılamayacağını bütün meselenin risklerin nasıl yönetileceği olduğunu belirtti.

Ticari Alacak Riskleri Paneline Sanayiciler Büyük İlgi Gösterdi 02Kayıtlı ekonomiye destek vermesi açısından ticari alacak sigortasının önemli bir enstrüman olduğuna değinen İSO Başkanı Bahçıvan, hükümetin de bu enstrümanın kullanılmasını teşvik edebileceğini söyledi.

Sanayi ile sigorta sektörü arasında son zamanlarda yaşanan sorunlara da konuşmasında dikkat çeken Bahçıvan, “Birçok sektörden sigortalamada çekinceler olduğuna yönelik şikayetler geliyor. Uzun vadede sigorta sektörü sanayisiz, sanayi de sigortasız olamaz. Kayıt altına alınmış bir sanayi, sigorta sektörünü yanına alıp büyüyebilir, sigorta sektörü de sanayinin yarattığı katma değer ile gelişebilir” dedi.

Ticari Alacak Riskleri Paneline Sanayiciler Büyük İlgi Gösterdi 03Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya'nın panel başkanı olduğu toplantıda NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Levent Nart, Coface Sigorta A.Ş. Genel Müdür Yrd. Belgin Tavil, Euler Hermes Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Özlem Özüner, Atradius Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Taner Işık, SAPRO Temizlik Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Zincirkıran panel konuşmacısı olarak yer aldı.

Panelde; "Ticari Alacak Risklerinin yönetimi ve şirketler için önemi", "Türkiye’de ticaret, çek ve Türkiye’de önemi ve ticarete nasıl yön verdiği", "Kredi Sigortası" ve "Ürünlere gelebilecek diğer faydalı özellikler, tavsiyeler ve ülkedeki gelecekleri" konuları hakkında konuşuldu.