TİGSAD’ın Geleneksel İftarı, Tekstil Sektörü Temsilcilerini Buluşturdu

  • Etkinlikler
tigsad-iftar-02

Tüm İç Giyim Sanayiciler Derneği (TİGSAD), düzenlediği iftar organizasyonuyla sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen TİGSAD’ın iftar buluşması, önceki yıllarda olduğu gibi yine Topkapı Sarayı bahçesinde gerçekleşti.

Aynı zamanda TİGSAD Başkanı olan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın ev sahipliğinde düzenlenen geceye İSO Meclis Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, İSO Yönetim Kurulu üyeleri Ali Ulvi Orhan (sayman), Nahit Kemalbay ve M. Ata Ceylan ile birlikte İSO’nun birçok meclis ve meslek komitesi üyesi de katıldı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

TİGSAD’ın iftar buluşmasında bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, iftar organizasyonunun Topkapı Sarayı gibi tarihi bir mekanda yapıldığına dikkat çekerek, alın teri döken ve emek harcayan sanayicilerin bu mekanlarda buluşmasını çok önemli bulduğunu, bu ülkeye üreterek, ihracat yaparak katma değer yaratan sanayicilerin saraylardan çok daha fazlasını hak ettiğini söyledi. TİGSAD’ın Geleneksel İftarı, Tekstil Sektörü Temsilcilerini BuluşturduTürkiye’nin komşu ve çevre ülkelerinin savaş, çatışma ve ekonomik krizlerle uğraştığını belirten Bahçıvan, Türkiye’nin böyle bir coğrafyada adeta bir huzur vahası oluşturduğunu, birlik ve beraberlikle oluşan huzurun ve ekonomik istikrarın kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı. Bahçıvan “Böyle bir ortamda yapacağımız tek şey üretmek ve üretmektir. Bu güzel vatanımızın daha güzel günler görebilmesi için, yeniden bir sanayi hikayesi yazabilmesi için, bu birlik ve beraberliği korumaktan, üretmekten ve katma değer yaratmaktan şaşmaması gerekiyor” dedi.

TİGSAD Başkanı ve İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı
TİGSAD Başkanı ve İSO Başkan
Yardımcısı İrfan Özhamaratlı

Gecenin ev sahibi olan TİGSAD Başkanı İrfan Özhamaratlı, genel seçimlere gönderme yaparak seçmenin birlik ve beraberlik mesajı verdiğini belirtti. Bu çerçevede ülkemizin huzuru için, uzlaşma kültürü içinde hareket etmek gerektiğini söyledi. Yakın coğrafyamızdaki acı olayları hatırlatan Özhamaratlı, bu olayların Türkiye’nin ticari hayatına da olumsuz etkileri olduğundan söz etti. Özhamaratlı, dünyanın barış ve huzurdan uzaklaşmamasını arzuladıklarını, aksi takdirde şimdiki gibi ticari zararlarla karşı karşıya kalabileceklerini kaydetti.

İSO Meclis Başkan Yardımcısı ve İTHİB Başkanı İsmail Gülle
İSO Meclis Başkan Yardımcısı ve
İTHİB Başkanı İsmail Gülle

İSO Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Gülle de Yunanistan’ın borcunu ödeyemeyerek temerrüde düştüğünü hatırlatarak, “Bize ne AB’den para geliyor ne de petrolümüz var. Bu yüzden daha çok üretmeli ve ihraç etmeliyiz; ülkemizi kalkındırmak için çok çalışmalıyız. İhracatçı birlikleri olarak sektörel derneklerin hep yanındayız. Bunun için sürekli olarak yapılan çalışmalara sponsor oluyor ve destekliyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.