TOBB 70. Mali Genel Kurulu Yapıldı

  • Etkinlikler
tobb-70-kurul-02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu, Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlendi. TOBB 70. Genel Kurul’a İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlık yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 22 Mayıs 2014 tarihinde İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığında 70. Mali Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. İstanbul Sanayi Odası’nın da TOBB delegeleri 70. Mali Kurul’da hazır bulundu.

Soma‘da yaşanan felaket için yapılan saygı duruşuyla başlayan Genel Kurul’a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, bakanlar, delegeler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

TOBB 70. Mali Genel Kurulu Yapıldı 01TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Genel Kurul konuşmasına Soma’da yaşanan felaket nedeniyle duyduğu acıyı ifade ederek başladı. Soma’da hayatını kaybeden işçilerin aileleri için başlattıkları yardım kampanyasını vurgulayan Hisarcıkıloğlu, bütün iş dünyasını bir kez daha destek olmaya çağırdı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektörün gelecekten umutlu olduğunu ifade ederken, yeni bir büyüme modeli ve yeni yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Geride bıraktığımız 2013 yılına bakıldığında özel sektör olarak, gelecek için umut veren bir tablo gördüklerini belirten Hisarcıklıoğlu,”Hayalleri hep birlikte gerçek yapacağız” dedi.

Hisarcıklıoğlu ihtiyaç duyulan öncelikli yapısal reformları ise şöyle sıraladı: “Vergi reformu, cari açığı azaltacak sanayi stratejisi, istihdamın teşviki, girdi maliyetlerinin azaltılması ve reel sektörün bankalarla çalışma ortamının iyileştirilmesi”

Başbakan Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Erdoğan, TOBB ile birlikte çalıştıklarını, hedef birliği yaptıklarını, kader ortaklığı yaptıklarını ve Türkiye ekonomisini 3 kattan fazla büyüttüklerini belirterek, TOBB'a ekonomiye sağladığı katkılardan ve sadece kendi sofralarındaki değil, binlerce insanın sofrasındaki ekmeği büyüttükleri için şükranlarını sundu. Erdoğan, AB sürecinde, Türkiye'nin itibarının artması, ay yıldızlı bayrağın daha özgür dalgalanması, ülkenin daha fazla tanınması ve yatırımların dünyaya yayılması için TOBB ile birlikte yürüdüklerini kaydetti.

TOBB 70. Mali Genel Kurulu Yapıldı 02Erdoğan, 30 Mayıs 2013 ile 30 Mart 2014 arasında yaşanan hadiselerin özellikle iş dünyasına çok önemli mesajlar verdiğinin altını çizerek, TOBB'un delegeleri arasında yapılan ankete katılanların yüzde 32'sinin son bir yılda satışların arttığını, yüzde 34'ünün satışların azaldığını, yüzde 34'ünün de satışların aynı kaldığını ifade ettiğini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında herkesin vergi ödediğini belirtirken, CHP'nin, billboardlarda yayımlanmak üzere hazırladığı "vatandaş vergisini veriyorsa, hükümet de hesabını verecek" ilanını hatırlattı. Ödenen vergilerin nerelere harcandığını, TBMM adına Sayıştay’ın denetlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Sayıştay'ın raporlarının TBMM'ye gelmediğini söyledi.

TOBB 70. Mali Genel Kurulu Yapıldı 03İş kazalarında hayat kaybında Türkiye'nin Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybederler" sözleriyle bitirdi.

Konuşmaların ardından, komisyonların 1 Ocak-31 Aralık 2013 bütçe dönemi harcamaları ve kesin hesapları ile 1 Ocak-31 Aralık 2015 dönemi bütçe teklifleri onaylandı.

HEYET ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında 21 Mayıs günü bir araya gelen TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

İSO'NUN TOBB DELEGELERİ DE GENEL KURUL'DAYDI

TOBB 70. Mali Genel Kurulu Yapıldı 04Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 22 Mayıs 2014 tarihinde yapılan 70. Mali Genel Kurulu’na İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın başkanlığında İSO’nun TOBB delegeleri de katıldı. Genel Kurul’a katılan İSO mensubu TOBB delegelerinin isimleri şöyle: Mehmet Büyükekşi, Nahit Kemalbay, Nurhan Kaya, Ahmet Samet Yapar, Ali Kösedağ, Atilla Çiftçigüzeli, Ayhan Yavrucu, Cemal Keleş, Hakkı Matraş, Hazim Sesli, Hüseyin Bozdağ, Kenan Baytaş, Kemal Akar, Mehmet Umur, Niyazi Öztürk, Nurettin Çetinkaya, Ömer Cihad Vardan, Ömer Karadeniz, Selahattin Akaydın.