TOBB, Ege ve Marmara Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı Gerçekleştirdi

  • Etkinlikler
tobb-ortak-toplanti-02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ege ve Marmara Bölge toplantısında bölgedeki Oda ve Borsa Başkanlarını bir araya getirdi. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığındaki toplantıya İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da katıldı. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, pandeminin başlangıcından bu yana tüm oda/borsa başkanlarının üyelerinin nabzını tuttuğunu, kendisinin de Bölge Oda ve Borsa Başkanlarından bilgi alarak Türk iş dünyasının sıkıntılarını ilgili makamlara aktardığını anlattı.

Toplantıda konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, faizlerin bu denli yüksek, kur hareketliliğinin bu kadar fazla olduğu, dolayısıyla öngörüde bulunmanın bu kadar güç olduğu ve finansmanın çok daha önemli hale geldiği bu dönemde sanayicilerin uygun koşullarla finansman ihtiyacının karşılanması için KGF teminatlı kredi mekanizmasının ivedilikle tekrar uygulamaya alınması gerektiğini söyledi. Sanayi sektörünün pandeminin başından beri üretim ve Türkiye ekonomisi için canla başla fedakârca çaba sergilemeye devam ettiğini belirten Bahçıvan, aşılama takviminde bazı sektörlerin ayrımcılık yapılarak öne çıkarılmasının kendilerini vicdanen yaraladığını anlattı. Ülke ihracatına, üretimine ve vergi kaynaklarına en büyük katkıyı ve desteği sağlayan sanayi çalışanlarının böyle bir ayrımcılığı asla hak etmediğine değinen Bahçıvan, bu haksız uygulamanın en kısa zamanda düzeltilmesini sanayi sektörü adına şiddetle talep ettiklerini iletti. Bahçıvan, şirketlerimizin bu süreci en az hasarla atlatabilmeleri için vergi ve SGK prim ödemelerinin makul bir süre ertelenmesi gerektiğini de vurguladı.