TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Yeni Yönetimi Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Etkinlikler
tobb-genc-girismciler-02

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’nin yeni üyeleri İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret ederek, yeni çalışma dönemlerine ilişkin bilgi verdi ve İSO’nun desteğini istedi…

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ata Ceylan’ın da bulunduğu, Abdulsamet Temel Başkanlığındaki yeni TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyelerini kabulünde bir konuşma yapan İSO Başkanı, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Türkiye’nin geleceğisiniz” dedi ve şöyle devam etti:

“Sadece aile işlerinizde kalmayıp, Türkiye’nin bu dönemde en çok ihtiyaç duyduğu sanayi sektöründe yeni alanlara da yatırım yapmanıza ihtiyacımız var” diyerek Türkiye’de giderek sanayi kültüründen uzaklaşan bir nesil yetiştiğine dikkat çekti.

Gün geçtikçe üretim toplumundan, tüketime daha çok değer veren, tüketimi önceleyen bir topluma doğru gidilmesine değinerek, bu psikolojiden toplumun hızla uzaklaşması gerektiğinin altını çizen İSO Başkanı, bu noktada genç girişimcilere büyük görev ve sorumluluk düştüğünü vurguladı. Bahçıvan genç girişimcilere şunları söyledi:

“Böyle bir ortamda sizin gibi girişimciye ve girişimciliğe sahip çıkan gençlerin varlığını umut verici olarak buluyorum. Bu nedenle İSO yönetimi olarak da bu kurulu önemsiyoruz. Her türlü faaliyetinize destek olmak istiyoruz. Bizim gururumuz olmaya devam edeceğinizi düşünüyorum. Çünkü İSO çatısı altında bunu devam ettirmeniz daha kolay ve İSO’nun çok güçlü bir sanayicilik ve girişimcilik kültürü var. Bunu kullanmanız gerekir. Sizden yeni yönetim olarak bu anlamda yeni fikirler ve projeler bekliyoruz. Bu projelerinize elimizden gelen desteği de veririz. Çünkü İstanbul demek Türkiye’nin yarısı demek. Buradan başlayacak bir girişimcilik rüzgarı tüm Türkiye’ye rol model olacaktır.”

Görüşme sırasında TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Abdulsamet Temel de söz alarak 400 civarında üyesi olan kurulun bilgili ve kültürlü bir kurul olduğuna değinerek yeni çalışma dönemi için hedeflerini belirlediklerini söyleyerek şöyle konuştu:

“Öncelikle bir araştırma ve yayın grubu kuracağız. Girişimciliğin en önemli ihtiyaçlarından biri olana bilgiye daha hızlı ulaşılmasını sağlayacağız.

Onlu baba-oğul ve anne-kız ikilileri ile girişimcilik konferansları serisi yapacağız.

Bir TIR ile mobil girişimcilik merkezi oluşturarak Türkiye genelinde bununla girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacındayız.

Genç girişimcilere staj imkanlarını yaratmak için sanayiciler ile iletişime geçeceğiz. TÜBİTAK ile orta projeler geliştirmenin yollarını arayacağız. Girişimciliğin önündeki bürokratik engelleri daha da azaltmak için çabalayacağız...”

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’nin İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaretinde İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Ebru Tanrıverdi, İcra Komitesi Üyeleri Furkan Selim Saruhan, İlknur Cantürk, İrfan Aslan, Kemal Karabel, Safa Yasin Okumuş, Sefa Karahan ve Süleyman Sait Erdoğan bulundu.