TOS+H EXPO ve İSO İş Birliği ile Yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı Başladı

  • Etkinlikler
isg-fuari-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve TOS+H EXPO iş birliği ile 14-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 4.Türk İş Güvenliği ve Sağlığı Fuarı’nın ve İSO “İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu”nun açılış töreni, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış törenine İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan ve Messe Düsseldorf Üst Düzey Yöneticisi Petra Cullman katılım gösterdi.


İSO Yönetim Kurulu Başkan
Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan

Törende konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan, günümüzde Türk ekonomisinin 225 milyar dolar büyüklüğünde sanayi ihracatına ulaştığını ve bunun en önemli temel dayanağının, üretim alanında çalışan emek gücü olduğunu söyledi. Saruhan, “. Çalışandan kaynaklanan bu üretim gücünün değerini çok iyi bilmeliyiz. Bu nedenledir ki hiçbirimizin, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunu hiç ama hiç hafife alma lüksü yok. Bu nedenle üretim süreçleri başta olmak üzere tüm iş süreçlerinin olmazsa olmaz bileşeni olan çalışanlarımızın sağlığını korumak, onlar için sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak hepimizin sorumluluğudur” dedi.

İSO olarak iş sağlığı ve güvenliği konusuna çok büyük hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Saruhan, bu alana yönelik tüm iyileştirme çalışmalarını desteklediklerinin altını çizdi. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan konuşmasına şu sözleriyle devam etti:

“Biz İSO olarak bu konudaki sorumluluğumuzun farkındayız ve bu alanda farkındalık yaratacak projeler ve etkinliklerle ülkemiz iş sağlığı ve güvenliği süreçlerinin iyileştirilmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı ve eş zamanlı olarak düzenlediğimiz İş Sağlığı ve Güvenliği sempozyumu da İSO olarak üstlendiğimiz sorumluluğumuzun bir göstergesi olması açısından önemlidir. Bu 4 gün boyunca hem sempozyumda hem de fuar alanında bulunan standımızda sizlerle birlikte olacağız. Sempozyumumuzda başta iş sağlığı ve güvenliği konusu olmak üzere çalışma hayatının farklı konularını ele alırken fuar alanında yer alan standımızda da İstanbul Sanayi Odası olarak yürüttüğümüz kapsamlı faaliyetlerimiz hakkında sizlere bilgi aktarıyor olacağız.”


Messe Düsseldorf Üst Düzey
Yöneticisi Petra Cullman

İSO Başkan Yardımcısı Saruhan’ın ardından kısa açılış konuşmasını yapmak üzere söz alan Messe Düsseldorf Üst Düzey Yöneticisi Petra Cullman, Covid-19 salgını yüzünden gerçekleştirilemeyen fuarın, bugün tekrardan yüz yüze gelerek gerçekleşecek olmasından dolayı çok heyecanlı olduğunu söyledi. İSO ile partner olarak, organizasyon bünyesinde bir arada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Cullman, İSO’nun sanayi ilişkilerinin yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu ile de TOS+H EXPO’ya güç katacağını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından, 4.İş Güvenliği ve Sağlığı Fuarı’nın ve İSO İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu’nun açılış kurdelesi, Saruhan ve Cullman tarafından kesildi. İstanbul Kongre Merkezi’nde dört gün boyunca sürecek sempozyumda, 22 oturum gerçekleştirilecek ve alanında uzman konuşmacılar katılımcılara iş güvenliği ve sağlığının yanı sıra çalışma hayatına dair birçok farklı konuda birikimlerini aktaracaklar.