Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 76-77. Genel Kurulu Ankara’da Yapıldı

  • Etkinlikler
tobb-genel-kurulu-01_2

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 76.-77. Genel Kurulu, Covid-19 tedbirleri nedeniyle 28 Mayıs 2021 tarihinde elektronik ortamda gerçekleştirildi.​ TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan Genel Kurulun Başkanlığını İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan yaptı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB 76. - 77. Genel Kurulu kapsamında, TOBB Genel Kurul Divanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu
TOBB Başkanı
M. Rifat Hisarcıklıoğlu

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “81 il ve ilçelerden katılan tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Yapılması gereken çok iş var! Oda ve Borsalarımızla birlikte üyelerimizin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

TOBB 76-77. Genel Kurulu’nun Başkanlığını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yaptığı konuşmada Covid-19 nedeniyle bir yılı çoktan aşan süre boyunca tüm dünya ve Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini söyledi. 2020 yılında virüsün ortaya çıkmasıyla birlikte her şeyin çok hızlı geliştiğini ve bu nedenle yönetilmesi de kabullenilmesi de hakikaten çok zor olan bir gelişmeyle karşılaştıklarını belirten Bahçıvan, aşının bulunması ve insanlığın kullanımına sunulmasıyla birlikte tünelin ucunda ışığın görünmeye başladığını ama dünya genelinde tedbir ve kısıtlamalara dayalı hayatın devam ettiğini kaydetti. Bahçıvan, Genel Kurul toplantısını elektronik ortamda yapmalarının da bunun somut ifadesi olduğunu dile getirdi.

Dünyanın insanlık için unutulmayacak tarihi bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Bahçıvan, devletler, toplumsal kurumlar, ihracat, turizm, ticaret ve üretim hayatı, aileler, toplumsal ilişkiler ve daha pek çok alanın virüsün ortaya çıkardığı hasardan olumsuz etkilendiğini ifade etti. Bahçıvan, olayın büyüklüğünün ve vahametinin ne olduğunu ileriki yıllarda çok daha iyi anlayabileceklerini belirtti.

Türkiye’de, vatandaşlardan tüm kurum ve kuruluşlara kadar bu süreçten en az hasarla çıkmayı esas alan bir anlayış birliği içinde olduklarını vurgulayan Bahçıvan, bunu sabırla sürdürmenin gayreti içinde olmaları gerektiğini aktardı. Bahçıvan, öte yandan, yaşadıklarını bir kazaya benzetecek olursak, kaza sonrası tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarına da başlamaları gerektiğine dikkat çekti.

Bahçıvan şöyle devam etti:

“Aşılama sevindirici bir şekilde giderek yaygınlaşıyor. Tünele girdiğimiz noktadaki gerçeklerle tünelden çıkacağımız noktadaki gerçekler aynı olmayacak. Ekonomik hayatımızda, ulaşımdan hizmete, alışverişten ticarete kadar yeni disiplinlere tanıklık edeceğiz. O halde, bizim yeni normale dönüşü, bu rehabilitasyon dönemini iyi planlayarak hazırlanmamız gerekiyor. Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğinde çatı Kurumumuz TOBB, sanayi ve ticaret odaları olarak hepimiz bu zorlu dönemde takdire şayan özverili gayretler sergiledik ve sergilemeye devam ediyoruz. Camiamızdan hepimizi çok üzen can kayıplarımız oldu. Vefat eden dostlarımıza Allah’tan rahmet, virüsü atlatmış olanlara da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yüz yüze görüşme ve buluşmalara en kısa sürede kavuşmamız temennisiyle genel kurulumuzun başarılı geçmesini diliyorum.”