Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 78. Genel Kurulu, Elektronik Ortamda Yapıldı

  • Etkinlikler
tobb-genel-kurul-01

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 78. Genel Kurul Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde Ankara’da yapıldı. Genel Kurula, Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu üyeleri Ankara’dan 365 Oda ve Borsa delegesi ise online olarak katılım gösterdi. Aynı zamanda TOBB Sanayi Odaları Konseyi Başkanı olan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da Ankara’ya gittiği Genel Kurul’a İSO delegeleri de İstanbul Odakule’den online olarak bağlandı. 

Türkiye-İspanya Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) 2. dönem toplantısı dolayısıyla İspanya'nın başkenti Madrid'de resmi temaslarda bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, gönderdiği video mesaj ile Genel Kurulun hayırlı olmasını diledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “81 il ve ilçelerden katılan tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Oda ve Borsalarımızla birlikte üyelerimizin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Sedat İşeri, Mevzuat Komisyonu Başkanı Fahrettin Özün, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu Ferhat Çağlayan, Dilekleri İnceleme Komisyonu Ahmet Ozan Kara, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Göksel Başar, Dış İlişkiler Komisyonu Dursun Dağdelen, Vergi Komisyonu Abdulkadir Hastaoğlu, Ekonomi Politikası Komisyonu Nurettin Karslıoğlu ve Basın ve Yayın Komisyonu Başkanı Semra Tozaraydın tarafından komisyon sunuşları gerçekleştirildi.