Tuzlalı Sanayiciler Yaşadıkları Sorunlarla İlgili İSO'dan Destek İstedi

  • Etkinlikler
anadolu-yakasi-osb-02

İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi sanayicileri, sorunlarını aktarmak için İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi’ni konuk etti. İSO 6. Grup Endüstriyel Yemek Sanayii Meslek Komitesi Başkanı ve İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çökmez’in ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran konuk olarak ağırlandı. Sanayiciler, özellikle bölge trafiğinin içinden çıkılmaz bir hal aldığını ve bunun pek çok soruna neden olduğunu aktardı. 

Toplantıya katılan sanayicileri dinleyerek, gelen soruları yanıtlayan Adnan Dalgakıran, trafiğin herkesin problemi olduğunu belirterek bu konuyu Belediye ve Ulaştırma Bakanlığı’na taşıyacaklarını söyledi. Trafik sorununu görmek için helikopterle dolaşmanın bile yeterli olacağını belirten Dalgakıran, tüm OSB’lerin bir araya gelerek trafik sorununu ele alacak bir komisyon kurması gerektiğine zira bir yandan konuya çözüm aranırken öte yandan trafik sorununun büyümeye devam ettiğine işaret etti.


İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Adnan Dalgakıran

İstanbul ve Türkiye sanayisinin çok önemli sorunları olduğunu vurgulayan İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dalgakıran Türkiye sanayisinin GSYH’nin ancak yüzde 14’ünü üretebildiğini söyledi. Adnan Dalgakıran buna karşın Türkiye sanayisinin yüzde 40’ının bu bölgede olduğunun ve hem istihdam hem pazar açısından bu yapıyı bölgeden koparmanın mümkün olmadığının altını çizdi.

Dalgakıran “Sorunlarımıza sistemli bir şekilde yaklaşmalıyız. Türkiye belli bir gelir seviyesine yükseldi ama daha ileriye gidemiyoruz. Eğer katma değer üreten bir yapıya doğru dönüşmezsek, yüksek teknoloji oranımızı yüzde 60’ın üzerine çıkaramazsak bu değişimi yakalayamayız. Bu değişimde en önemli rol sanayiciye ve üreticiye düşüyor. Bu nedenle kendi içimizdeki değişimi gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Genç nüfusu kabiliyetlerine göre eğitmezse Türkiye’nin bununla övünmesinin bir anlamı olmadığını ifade eden Adnan Dalgakıran, İSO’nun ortak sorunları dile getirmekle mükellef olduğuna ve güncel sorunları çözmenin önemine değindi. Dalgakıran şirket yöneticilerinin de geleceğe hazırlanmak için çalıştıklarını ve çalışma stratejilerini bunun üzerine kurguladıklarını belirterek “Aksi takdirde gelecek önümüze geldiğinde çok şeyi kaçırmış oluyoruz” dedi.

6. Grup Endüstriyel Yemek Sanayii<br />Meslek Komitesi Başkanı ve İstanbul Anadolu Yakası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çökmez
6. Grup Endüstriyel Yemek Sanayii
Meslek Komitesi Başkanı ve
İstanbul Anadolu Yakası OSB
Yönetim Kurulu Başkanı
Murat Çökmez

6. Grup Endüstriyel Yemek Sanayii Meslek Komitesi Başkanı ve İstanbul Anadolu Yakası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çökmez de yaptığı konuşmada İSO ile iş birliği yapmaktan onur duyduklarını ve İSO’nun OSB’lerin sorunlarını çözmek için oluşturduğu yapının içinde bulunmak istediklerini belirtti. Çökmez “Kendi içimizde oluşturduğumuz platform ile başta trafik olmak üzere pek çok sorunumuzu çözebileceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca İSO’nun bölgemizde bir temsilciliğinin olmasını istiyoruz. Yurt dışı gezilerimizde OSB temsilcilerimizin katılmasını talep ediyoruz. Bu noktada İSO’nun OSB projesine dahil olmak hepimizin arzusu. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran’ın bu konuda bize ciddi anlamda destek olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

İSO Meclis Üyesi ve İstanbul Madeni Eşya Sanatkarları (İMES) Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar
İSO Meclis Üyesi ve İstanbul Madeni
Eşya Sanatkarları
(İMES) Sanayi Sitesi
Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar

İSO Meclis Üyesi ve İstanbul Madeni Eşya Sanatkarları (İMES) Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar “OSB’lerde yeniden yapılanmak için elimizden gelen tüm çalışmayı yapıyoruz. Yol tüm OSB’lerin ortak sorunu. Arkamızda Sancaktepe devasa bir ilçe oldu ama bizim İMES’te iki çıkışımız var. Bu bir süreç, birlikte hareket edersek bu sorunları çözebiliriz” dedi.