Üç Günlük Arnavutköy-Hadımköy Sanayi Etkinliği İSO Başkanı Bahçıvan’ın Katılımıyla Başladı

  • Etkinlikler
hasiad-etkinligi-02

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve 11-13 Ekim 2016 arasında yapılan Arnavutköy-Hadımköy Sanayi Etkinliği 2016 başladı. HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ ev sahipliğinde yapılan etkinliğe İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Arnavutköy Belediye Başkanı, Arnavutköy Kaymakamı, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve İSO Meclis Üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda bölge sanayicisi ve Hadımköylüler katıldı.

100’e yakın sanayi firmasının stand açarak faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptığı etkinliğin açılış töreninde bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, HASİAD’ın her etkinliğine katılmaya gayret ettiğini söyledi. HASİAD’ın etkinliklerinde samimiyet ve inanç olduğu için katıldığını belirten Bahçıvan, toplum olarak eksikliği hissedilen işbirliği ve beraberlik duygusunu vurgulanmasının önemine değindi.

Üç Günlük Arnavutköy-Hadımköy Sanayi Etkinliği İSO Başkanı Bahçıvan’ın Katılımıyla Başladı 01

Son dönemlerde ülkemizde yaşanan bazı olumsuz gelişmeleri hatırlatarak her şeye rağmen sanayicilerin iş, aş ve istihdam yaratmaya devam ettiğine dikkat çeken İSO Başkanı Bahçıvan, “Türkiye’de, başka bir ülkenin başına gelse 30 yıl kendine gelemeyeceği gelişmeler şu son birkaç ayda yaşandı. Tüm bu zorluklar ve olumsuzluklar bizleri yıldırmıyor. Bu etkinlik bunun en güzel örneği ve Türkiye’nin yoluna devam ettiğini göstermesi açısından çok önemli” dedi.

Bahçıvan, Arnavutköy-Hadımköy’ün bölge olarak sadece İstanbul ve Türkiye değil aynı zamanda Avrupa ve Asya’nın son dönemde en çok gelişen ve marka olma yolunda ilerleyen bölgesi olduğunu söyledi. Başta Üçüncü Havalimanı olmak üzere pek çok önemli projeye yakınlığının bu bölgenin cazibe merkezi olma yolunda ilerlemesini sağladığını belirten Bahçıvan, İstanbul’un kendine özgü marka değerlerinden en önemlisinin sanayi olduğunu ifade etti. İstanbul’un sanayi kültürü ve sanayi birikiminin önemine değinen Bahçıvan, bölgenin Türkiye’ye katma değer katan yatırımlarla bir cazibe merkezi haline gelmesini keyifle izlediklerini dile getirdi.

Üç Günlük Arnavutköy-Hadımköy Sanayi Etkinliği İSO Başkanı Bahçıvan’ın Katılımıyla Başladı 02

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tematik okulları OSB dışında da destekleme konusunda karar aldığını hatırlatan Bahçıvan, tematik okulların en çok Hadımköy’e yakışacağını kaydetti. İSO ve İSO Vakfı olarak bu konuda her türlü desteği vereceklerini vurgulayan Bahçıvan, vakit kaybetmeden bu konuyu sanayiciler olarak değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz hafta TOBB çatısı altında Başbakan Binali Yıldırım ile yaptıkları ıx. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda sanayi tesislerinin üretim amaçlı olarak yaptıkları belli boyutlardaki binaların bir imar affı ile çözüme kavuşturulmasını istediklerini kaydeden Bahçıvan, kanunlar çerçevesinde üretime yönelik yapıların af kapsamında değerlendirilmesinin herkesi rahatlatacağını dile getirdi.

HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ
HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ

Etkinlik açılışında konuşan HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ, bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri Arnavutköy-Hadımköy Sanayi Etkinliği 2016’dan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tarım, otomotiv, tekstil ve kimya gibi farklı sektörden sanayicileri bir araya getirdiklerini kaydeden Bozdağ, bu tip etkinliklerin her zaman otel ve salonlarda yapıldığını ama kendilerinin Hadımköy Meydanı’nda bir çadır içinde yapmak istediklerini söyledi.

Hadımköylü sanayicilerin ihtiyaç duydukları malzemeleri Hadımköy’de üreten kişilerin olduğunu ancak birbirilerinden habersiz olduklarından uzak yerlerden temin ettiklerini dile getiren Bozdağ, bu gibi etkinlikler ile Hadımköylü sanayicilerin birbirileri ile iletişimini güçlendirdiklerini vurguladı.

Fuar yapmanın oldukça maliyetli olduğunu hatırlatan Bozdağ, kendi imkanları ile kısıtlı bir bütçeyle bu etkinliği hazırladıklarını belirtti. Bozdağ, Hadımköy’ün altyapı anlamında desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu
Arnavutköy Kaymakamı
Kasım Fikret Dayıoğlu

Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ise fuarların üreticiler ve tüketicilerin bir araya gelmesini sağladığını söyledi. Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünler üretmesinin gerekliliğine işaret eden Dayıoğlu, eksiklikleri gidermek için çalıştıklarını ifade etti. Dayıoğlu, amaçlarının sanayicinin en iyi şekilde çalışıp üretmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Tematik okullar konusunun önemine değinen Dayıoğlu, bölgedeki okulların çok önemli olduğunu ve insan kaynağı kalitesini yükseltmeleri gerektiğini belirtti.

Arnavutköy Belediye Başkanı<br />Ahmet Haşim Baltacı
Arnavutköy Belediye Başkanı
Ahmet Haşim Baltacı

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da etkinliğin bölge için öneminden bahsetti. Bölgedeki sanayicilerin taleplerini dinlediklerini ve çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydeden Baltacı, sanayicilerin ülke ekonomisi için önemini bildiklerini vurguladı. Özellikle bölgede imar ve planlama ile ilgili statü sorunları olduğunu kaydeden Baltacı, hukuk çerçevesinde bu sorunlara çözüm aradıklarını belirtti.

İTO Meclis Üyesi Turan Kuytak da Türkiye’nin bölgesinin istikrarsızlık içinde olduğunu söyledi. Refah ve istikrar için demokrasi, insan hakları ve barışın şart olduğunu dile getiren Kuytak, biri olmadan diğerinin de olamayacağını ifade etti. Kuytak, Türkiye’de demokratik standartların yükseltilmesinin kalıcı toplumsal barışın inşaasında önemli bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile etkinlik açılışı yapıldı. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, içlerinde İSO’nun standının da yer aldığı etkinlik çadırını gezerek sanayiciler ile sohbet etti.

Üç Günlük Arnavutköy-Hadımköy Sanayi Etkinliği İSO Başkanı Bahçıvan’ın Katılımıyla Başladı 04