Ürdün'e Yapılacak Ziyaretin Hazırlıkları İSO'da Yapıldı

  • Etkinlikler
urdun-ziyaret-hazirligi-02

Ürdünlü işadamları heyeti Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Ürdün'e yapacağı ziyarete hazırlık çalışmaları çerçevesinde İSO'daydı.

Türk-Ürdün İş Konseyi Eş Başkanı Hamdi Al Taba'a'nın başkanlığında, Ürdün Yatırım Kurulu, Akabe Özel Ekonomik Bölgesi İdaresi, Ürdün İşadamları Derneği ile Ticaret ve Sanayi Odaları üst düzey yetkililerinden oluşan bir heyet, Türk -Ürdün İş Konseyi Eş Başkanı Şerif Egeli ve Ürdün Ankara Büyükelçisi Amjad Al Adaileh ile birlikte İstanbul Sanayi Odası'nı (İSO) ziyaret etti. Heyeti, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Saruhan karşıladı. Toplantıya İSO Meslek Komitesi üyeleri de katıldı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan heyet Türk işadamlarının da katılımıyla kasım ayında Amman'a gerçekleşecek ziyarete hazırlık çalışmaları çerçevesinde İSO üyeleriyle bir araya geldi.

Geçtiğimiz mart ayında Mersin'de Ürdün Ticaret ve Sanayi Bakanı ile bir araya gelen Zafer Çağlayan, Ürdün'ün ABD ve Kanada ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalayan tek Arap ülkesi olması bakımından bu ülkeye büyük önem veriyor. Çağlayan, Türk firmaları için bölgede yatırım ve ticaret üssü olma niteliği dolayısıyla Ürdün Akabe Özel Ekonomi Bölgesi'nde var olan fırsatların Türk firmalarına tanıtımı konusunda da yoğun çaba harcıyor.

İstanbul Sanayi Odası'ndaki toplantıda söz alan Türk-Ürdün İş Konseyi Eş Başkanı Hamdi Al Taba'a, Ürdün Ticaret Odası Başkanı Nael Al Kabariti ve Ürdün Sanayi Odası Genel Sekreteri Maher Mahrouq Ürdün'ün bölgede yatırım için en güvenilir ve istikrarlı ülke olduğunu vurguladı. Ürdünlü işadamları, Suriye'de yaşanan karışıklığın ardından bu ülkeye ihracatın kesilmesi nedeniyle yeni pazarlar arayan sanayicileri Ürdün'e davet etti. Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Akabe Özel Ekonomi Bölgesi İdaresi Başkanı Dr. Kamel Mahadin de, Akabe Özel Ekonomi Bölgesi'nde yatırımcılar için sağlanan teşviklerden ve yatırım fırsatları konusunda bilgi verdi.

Ürdün'e Yapılacak Ziyaretin Hazırlıkları İSO'da Yapıldı